14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSportOrban şi Năstase se contrazic pe Alianţa PSD-PNL, liberalul vrea interdicţia de...

Orban şi Năstase se contrazic pe Alianţa PSD-PNL, liberalul vrea interdicţia de a se colabora cu PDL

Deputatul PNL, Ludovic Orban, şi preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase,s-au contrat luni seară asupra raţiunilor pentru care ar putea fi încheiată o alianţă politică între cele două partide,fostul lider PNL susţinând totuşi varianta ca cele două partide să-şi interzică prin statut colaborarea cu PDL, informează NewsIn.

Disputa dintre doi politicieni a avut loc într-o emisiune Realitatea Tv în care Năstase a pledat pentru noua construcţie politică între Alianţa de Centru-Dreapta PNL-PC. “Dacă noi facem guvern, cine mai rămâne în opoziţie?”, a intervenit Orban, precizând despre pedelişti că “după ce au făcut trebuie să dispară din viaţa publică”.

“Să dispară prin cutremur, prin ce formulă?”, a replicat ironic Năstase. ” Pe noi ne-au votat nişte oameni până acum, în 2000, în 2004… Acum dacă ne votează pe noi vă votează şi pe dv.”, a explicat Orban. “Nu dom’le, votează împotriva lui Băsescu şi pentru normalitate”, a continuat liderul PSD. “Votul împotriva cuiva este votul care a generat în mare parte…în loc să votăm pentru nişte certitudini…”, a mai susţinut liberalul.

“Nu vom începe să votăm pentru ceva până nu votăm împotriva a ceva”, a reiterat Năstase.

“Nu putem să ne adunăm oricine, oricum, în orice fel de condiţii. Dacă vreţi, haideţi să trecem…Mie mi-a plăcut cum a făcut PD-ul. Să trecem că nu facem niciunul alianţă cu PD-ul dacă PD-ul supravieţuieşte mandatului acesta, şi putem face orice fel de înţelegere”, a propus apoi Orban, soluţie pentru care Năstase nu s-a exprimat nici pentru nici împotrivă.

“Haideţi să trecem în statutul fiecărui partid că nu facem nicio înţelegere cu PD-ul. Nu facem nicio înţelegere cu PD-ul, haideţi să ne luptăm să dispară această formaţiune de pe scena politică”, a continuat ulterior Orban. “Cu cine vreţi să faceţi Guvernul, îl faceţi singuri sau cum?”, s-a arătat nedumerit Năstase.

“Să-l facă cine câştigă alegerile, care este preponderenţa opţiunilor politice în România”, a mai explicat liberalul, moment în care liderul PSD a concluzionat: “Păi mai aşteptăm nu ştiu câţi ani până atunci”.

Cele mai citite

EXCLUSIV. Companiile de stat, chestiune de siguranță națională, doar în declarațiile puterii. Ministerul Economiei, fără apărare la falimentul Lido S.A.

Statul rămâne lipsit de reacție în cazul falimentului Lido S.A., companie la care este acționar majoritar, în condițiile în care afacerea pare gândită pentru...

Cutremur în Serbia, la granița cu România

Un cutremur cu magnitudinea 4,4 s-a produs în această dimineaţă, la ora locală 8:42, în Serbia, la graniţa cu România, potrivit informaţiilor publicate de...

Spre pace în jurul Israelului

                                          In memoria lui Shlomo Avineri În jurul unei confruntări cu vaste implicații înfloresc de obicei opinii diverse. Or, numai abordarea cu date verificate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă