12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăInternaționalAutorul muzicii filmului "Cel mai iubit dintre pământeni" a murit

Autorul muzicii filmului “Cel mai iubit dintre pământeni” a murit

Autorul muzicii din filmul “Cel mai iubit dintre pământeni”, compozitorul Dan Ştefănică, a încetat din viaţă sâmbătă, informează Realitatea.net.

“E mare păcat. A fost un muzician important. A fost un om extrem de modest, nu avea foarte multe legături cu lumea asta agitată. Cu mine a făcut trei filme, cu Andrei Blaier vreo patru. Ştia foarte multă carte muzicală”, a declarat regizorul peliculei “Cel mai iubit…”, Şerban Marinescu.

Dispariţia lui Ştefănescu este regretată şi de compozitorul Horia Moculescu: “A fost o drăgălăşenie de om. Foarte bun pianist, mare iubitor şi practician de jazz, avea cu 3-4 ani mai puţin decât mine”.

Regizorul Andrei Blaier spune că vestea morţii lui Ştefănică este groaznică. “Azi noapte, la ora 10 a murit. E groaznic. Am fost colaboratori, am lucrat împreună la multe filme.”

Ştefănică a compus muzica penteru “Dulcea saună a morţii”, “Terente – regele bălţilor”, “Cel mai iubit dintre pâmânteni”, “Crucea de Piatră – Ultimul bordel”, “Vulpe-Vănător”, “Cei care plătesc cu viaţa”, “Lacrima Cerului”, “Cenuşa păsării din vis”, “Nelu”, “Domnişoara Aurica”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă