19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăInternaționalAutorul muzicii filmului "Cel mai iubit dintre pământeni" a murit

Autorul muzicii filmului “Cel mai iubit dintre pământeni” a murit

Autorul muzicii din filmul “Cel mai iubit dintre pământeni”, compozitorul Dan Ştefănică, a încetat din viaţă sâmbătă, informează Realitatea.net.

“E mare păcat. A fost un muzician important. A fost un om extrem de modest, nu avea foarte multe legături cu lumea asta agitată. Cu mine a făcut trei filme, cu Andrei Blaier vreo patru. Ştia foarte multă carte muzicală”, a declarat regizorul peliculei “Cel mai iubit…”, Şerban Marinescu.

Dispariţia lui Ştefănescu este regretată şi de compozitorul Horia Moculescu: “A fost o drăgălăşenie de om. Foarte bun pianist, mare iubitor şi practician de jazz, avea cu 3-4 ani mai puţin decât mine”.

Regizorul Andrei Blaier spune că vestea morţii lui Ştefănică este groaznică. “Azi noapte, la ora 10 a murit. E groaznic. Am fost colaboratori, am lucrat împreună la multe filme.”

Ştefănică a compus muzica penteru “Dulcea saună a morţii”, “Terente – regele bălţilor”, “Cel mai iubit dintre pâmânteni”, “Crucea de Piatră – Ultimul bordel”, “Vulpe-Vănător”, “Cei care plătesc cu viaţa”, “Lacrima Cerului”, “Cenuşa păsării din vis”, “Nelu”, “Domnişoara Aurica”.

Cele mai citite

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...

Două locuințe din localitatea Voroneț au fost cuprinse de flăcări

Un incendiu a afectat, sâmbătă, în ajunul Paştelui, două locuinţe din localitatea Voroneţ, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, potrivit...

O fetiță s-a născut cu două forme de cancer

O fetiță s-a născut cu mai multe pete mov pe corp, iar în timp s-au dovedit a fi două forme de cancer. Amelia Topas, acum...
Ultima oră
Pe aceeași temă