30 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialVenezuela nu acceptă noul ambasador american

Venezuela nu acceptă noul ambasador american

Preşedintele venezuelan, Hugo Chavez, a anunţat sâmbătă că nu va autoriza intrarea în ţară a noului ambasador desemnat de SUA, Larry Palmer, pe care îl acuză de “lipsă de respect” faţă de guvernul de la Caracas, potrivit Mediafax.

“Domnul Palmer nu va intra aici”, a afirmat Chavez, în cursul unei întâlniri cu noii membri ai Partidului Socialist Unificat din Venezuela (PSUV), transmisă de televiziunea de stat VTV.

“Dacă vine, va trebui întâmpinat la aeroport”, a spus el, cerându-i ministrului de Externe, Nicolas Maduro, să-i ofere o cafea din partea sa şi să-i spună “bye bye”. “Nu poate intra în această ţară”, a adăugat Chavez.

Preşedintele venezuelan a adăugat că a transmis punctul său de vedere Statelor Unite. “Le-am spus să nu vină. Nu ne-au spus că el dă dovadă de lipsă de respect faţă de Venezuela, de un grup de generali, de guvern, de Constituţie. Cum să fie ambasador? S-a discreditat singur”, a spus Chavez.

Critic ferm al “imperialismului” american, Hugo Chavez a făcut referire la chestionarul la care a trebuit să răspundă Larry Palmer în Senat, în cursul confirmării ca ambasador. El a afirmat că pe teritoriul Venezuelei se află membri ai grupărilor de gherilă columbiene, Cuba exercită o influenţă asupra forţelor armate din Venezuela, iar moralul militarilor este scăzut.

Cele mai citite

RAR aduce lămuriri despre sancționarea conducătorilor auto care folosesc cauciucuri „ all season”

RAR a clarificat că informațiile vehiculate în mass-media despre sancționarea conducătorilor auto care utilizează anvelope "all season" sunt nefondate și fără suport legal. „BREAKING NEWS...

Dorin Recean, premierul Republicii Moldova: Azi am trecut într-o nouă etapă

Uniunea Europeană a deschis oficial negocierile de aderare cu Republica Moldova. Premierul Dorin Recean: Azi am trecut într-o nouă etapă, care ne apropie semnificativ de...

Iohannis, la Consiliul European, unde se discută sprijinul pentru Ucraina și Republica Moldova

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, mâine şi poimâine, la Consiliul European, la Bruxelles, printre subiectele reuniunii numărându-se sprijinul pentru Ucraina şi Republica Moldova, respectiv...
Ultima oră
Pe aceeași temă