Administratia locala din Adamclisi doreste drumuri noi in comuna. Exista in acest sens un studiu de fezabilitate la un proiect de asfaltare a tuturor drumurilor in valoare de 22 de milioane de lei. Cum aceasta suma reprezinta bugetul comunei pe 10 ani, primaria asteapta bani europeni si carpeste pe unde se poate.
Cu bani de la Consiliul Judetean, in localitatea Adamclisi se realizeaza un drum intre Monumentul Triumfal si Cetatea Adamclisi. Se doreste, prin acest drum, reintegrarea in circuitul turistic a complexului muzeal. "Turistii vor merge direct de la Monument la Cetate sau invers. Drumul are 1,5km si va fi la nivel de tratament dublubituminos cu tratament de griblura", sustine primarul comunei, Emilian Burcea.
In acelasi cadru de revigorare a turismului cultural-religios, in apropiere de cetate, se ridica o manastire copie fidela a bazilicii de marmura din Cetate. "Manastirea va avea si moastele a patru sfinti, ucenici de-ai sfantului Andrei, care au propavaduit crestinismul in cetate care avea la vremea respectiva 16.000 de locuitori si se intindea pe 16 hectare. Vor fi cu siguranta multi pelerini care vor dori sa vada locurile unde efectiv acesti sfinti au propavaduit."
Lucrarile la manastire au inceput in primavara acestui an si sunt aproape de finalizare iar drumul care va lega Cetatea de Monument este in valoare de 600.000 de lei. Totodata, se doreste repararea unui drum de piatra afectat de inundatiile de la inceputul lunii septembrie. Lungimea acestuia este de 5 km. "Drumul este pietruit si a ramas piatra mare, cea mica fiind dusa de apa. Administratia locala vine cu piatra mica si inchiderea."