15.5 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăCulturăRegizorul Xavier Dolan îşi va prezenta noua operă la Festivalul de...

Regizorul Xavier Dolan îşi va prezenta noua operă la Festivalul de Film de la Toronto

“The death and life of John F. Donovan”, considerat ca cel mai ambiţios lungmetraj în prezent, va fi proiectat în categoria  “Special presentations” a festivalului care are loc între 6 şi 16 septembrie, în metropola canadiană. 

“Suntem onoraţi să-l prezentăm în premieră mondială la Toronto”, a spus directorul artistic al festivalului, Cameron Bailey. “În doar câţiva ani, Xavier Dolan a sedus cinefilii din lumea întreagă prin viziunea personală (…) Această viziune şi talentul său remarcabil de cineast se regăsesc din plin în noua sa operă”. 

Filmul, în care joacă Susan Sarandon şi Kit Harington, spune povestea unui tânăr actor care rememorează corespondenţa cu o fostă vedetă americană de televiziune cu un deceniu mai devreme şi consecinţele pe care această relaţie epistolară le are asupra vieţii sale. 

Xavier Dolan, mai degrabă obişnuit să îşi prezinte filmele la festivalul de la Cannes, nu a putut să arate pelicula pe Croazetă anul acesta pentru că montajul nu a fost finalizat la timp. 

Tânărul realizator a anunţat în februarie că a eliminat din scenariu personajul negativ jucat de actriţa americană Jessica Chastain, pentru că era introdus prost în poveste. 

Cele mai citite

Jim Caviezel, actorul care l-a jucat pe Iisus Hristos, spune că Dumnezeu l-a îndrumat să se facă actor

Jim Caviezel, actorul care l-a jucat pe Iisus Hristos în filum "Patimile lui Hristos", regizat de Mel Gibson și în care joacă și Maia...

Iga Swiatek şi Arina Sabalenka se vor duela în finala turneului de la Madrid

La fel ca anul trecut, finala turneului WTA 1000 de la Madrid le va pune față în față pe poloneza Iga Swiatek şi belarusa...

MESAJE DE PAȘTE 2024: Trimite cele mai frumoase urări de Înviere

O selecţie a celor mai inspirate:mesaje de Paşte, felicitări şi urări de Înviere care pot fi trimise prin SMS apropiaţilor, în noaptea de înviere. SMS DE PAŞTE, URĂRI DE PAŞTE, MESAJE DE...
Ultima oră
Pe aceeași temă