23.3 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialCe să NU faci dacă vrei să ai un COPIL

Ce să NU faci dacă vrei să ai un COPIL

Noi studii arată că alcoolul scade șansele femeilor de a rămâne însărcinate și dăunează gravidelor în primele trei luni de sarcină, informează Daily Mail.

Citește și: 10 obstacole în alegerea numelui potrivit pentru copilul tău

Cercetătorii avertizează că un consum excesiv de alcool îngreunează procesul de fecundare a ovulelor pentru conceperea unui copil. „Dacă oricare dintre parteneri consumă mult alcool, va fi foarte greu pentru cuplu să aibă un copil”, spune specialist britanic.

Studiile anterioare au arătat că este în regulă ca femeile însărcinate în primele trei luni să consume 20 ml de alcool, de două ori pe săptămână. Însă, cercetătorii au descoperit, de curând, că femeile ar trebui să elimine consumul de alcool pe toată perioada sarcinii și a alăptării.

Citește și: Cum îl poți ajuta pe copilul tău să aibă încredere în el

Consumul de alcool la femeile însărcinate poate afecta dezvoltarea copilului, întrucât poate trece prin placentă, în sângele lui. Astfel, acest obicei poate cauza avortul sau nașterea prematură.

În plus, alcoolul poate duce la dezoltarea sindromului alcoolismului fetal, care îi cauzează fătului probleme fizice sau mentale.

Cele mai citite

Shifty Shellshock, solistul trupei Crazy Town – al cărui nume real este Seth Binzer – a decedat la vârsta de 49 de ani

S-a stins din viață solistul trupei Crazy Town, Shifty Shellshock, la vârsta de 49 de ani. Numele său real este Seth Binzer. Vestea a fost...

Coaliția de guvernare, indecisă. PSD și PNL încă dezbat data alegerilor prezidențiale din 2024

Tensiunile din interiorul coaliției de guvernare rămân la cote ridicate, pe fondul neînțelegerilor dintre liderii PSD și PNL cu privire la fixarea datei pentru...

În România, 6 din 10 adulți au renunțat la studii după clasa a VIII-a

Iată ce spunea jurnalista de investigație americană Amanda Ripley în cartea "Cei mai deștepți copii din lume și modelele de învățământ care i-au format":...
Ultima oră
Pe aceeași temă