Rețeta de sarmale în dovleac este tradițională din zona Olteniei și este foarte gustoasă.
Ingrediente:
1 dovleac
2 cârnăciori semiafumați
300 g costiță afumată sau kaizer
500 g carne tocat[ (3/4 porc și 1/4 vita)
100 g orez cu bob rotund
1 pungă de mălai
3 cepe
bulion
sare și piper
frunze de dafin
cimbru
Mod de preparare:
Se călește ceapa, până prinde o culoare ușor aurie și se adaugă orezul.
Apoi se adaugă bulionul și condimentele. Se amestecă bine și se lasă la răcit. După ce amestecul s-a răcit se adaugă peste carnea tocată și se amestecă.
După ce amestecul este gata, se trece la înfășurarea acestuia în foi de varză. Se așează într-o oală și se fierb aproximativ o oră.
Separat se ia un dovleac și se scobește. Se așează sarmalele în dovleac iar deasupra lor se pune costița afumată, foile de dafin și cimbrul. Pentru un plus de savoare se pot adăuga și cârnăciorii semiafumați.
Dovleacul se așează într-o tavă și se introduce în cuptor pentru câteva ore, până ce pereții dovleacului se pătrund.
Mod de servire:
Sărmăluțele în dovleac se servesc cu mămăliguță.
Vizualizați galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pregătire ale rețetei.
Rețeta face parte din programul de educaţie de educaţie culinară ”Descoperă tradițiile culinare românești!”, iniţiat de agenţia Russenart Comunications în parteneriat cu Gold Maya și Heinner.