25.4 C
București
marți, 25 iunie 2024
AcasăSpecialFOTO Volkswagen l-a înlocuit pe Golf Plus cu noua generație Sportsvan

FOTO Volkswagen l-a înlocuit pe Golf Plus cu noua generație Sportsvan

Volkswagen Golf Plus, varianta monovolum a hatchback-ului german, a ajuns la o nouă generație, iar de această dată va primi și un nou nume. Golf Sportsvan preia mare parte din trăsăturile conceptului cu același nume, prezentat de Volkswagen la Salonul Auto de la Frankfurt, din 2013.

Golf Sportsvan, asemenea conceptului de anul trecut, este un Golf care a crescut în proporții, dar și-a păstrat aspectul exterior sportiv, iar producătorul vorbește despre aceeași eficiență și sub capotă, acolo unde sistemele de propulsie sunt preluate de la Golf VII.

Având în vedere că noua generație a fost construită pe aceeași platformă modulară MQB, a lui Golf VII, monovolumul este cu 90 kg mai ușor decât Golf Plus. Acest lucru este posibil datorită oțelurilor, mai performante, folosite în structura de rezistență a mașinii, dar și prin folosirea unor tehnologii mai ușoare. 

În timp ce interiorul este preluat în totalitate de la versiunea hatchback, exteriorul a primit câteva linii care conturează mai bine impresia de monovolum. 

Printre tehnologiile noii generații se regăsesc cele de la Golf VII, precum: DCC (şasiu adaptiv), XDS+ (diferenţial blocabil electronic),  ACC (cruise control adaptiv), asistent la părăsirea benzii de circulaţie, frânare automată după impact (pentru prevenirea coliziunilor multiple), sistem de navigaţie cu hotspot pentru internet wireless, sistem audio de 400 W şi servicii ca Google Earth sau Street View.

Sub capotă pot fi regăsite motorizările: TDI 1,6 (110 CP) și TDI 2,0 litri (150 CP) plus benzinarele, precum TSI 1,2 (85 CP sau 110 CP), respectiv TSI 1,4 litri (125 CP, 150 CP). Cel mai eficient motor este însă versiunea BlueMotion a dieselului de 1,6 litri, cu 110 CP. Acesta este capabil de un consum mixt de doar 3,9 litri/100 km, potrivit datelor oficiale ale producătorului.

Un alt aspect pe care probabil cei de la Volkswagen îl vor folosi în lupta cu alți concurenți puternici pe sectorul monovolumelor, precum Citroen C4 Picasso sau Ford C-Max, va fi portbagajul simțitor mai mare decât al generației precedente. Acesta a crescut cu 105 litri, până la un volum total de 500 litri.

Sportsvan urmează să debuteze în show-room-urile din Europa, anul acesta.

Cele mai citite

Comisia avansează în ceea ce privește ridicarea suspendării plăților în valoare de 37,2 milioane EUR pentru România în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență

Comisia avansează în ceea ce privește ridicarea suspendării plăților în valoare de 37,2 milioane EUR pentru România în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență. Comisia...

A început Evaluarea Națională. Recomandările Ministerului Educației pentru elevi

Evaluarea Națională pentru absolvenții de clasa a VIII-a începe astăzi, iar Ministerul Educației (ME) a transmis, pe pagina sa oficială de Facebook, o serie...

Trump încearcă să excludă probele confiscate din casa din Florida

Avocații lui Donald Trump urmează să ceară unui judecător american să interzică procurorilor să folosească dovezi esențiale în procesul penal în care fostul președinte...
Ultima oră
Pe aceeași temă