Premieră în Europa: Maratonul Nisipului din Mamaia

de Andra Dumitru , 08 aprilie 2014 - stire actualizata la ora 17:32, 08 aprilie 2014
Premieră în Europa: Maratonul Nisipului din Mamaia

În weekend, stațiunea Mamaia va găzdui o competiție sportivă în premieră în Europa: Maratonul Nisipului. Sute de sportivi români, dar și străini s-au înscris deja la prima ediție a maratonului organizat în întregime pe nisip. 

“Este un lucru minunat că am reușit să organizăm, în sfârșit, acest manifest sportiv inedit în Europa. Nu a mai fost organizată nicăieri pe continent o competiție de maraton sau semi-maraton care să se desfășoare integral pe nisip. Acest demers al nostru nu se adresează numai profesioniștilor, ci și iubitorilor de sport care pot veni alături de noi și pot participa gratuit la cursa populară de 5 km. Le mulțumesc în mod deosebit tuturor membrilor Asociației pentru sprijinul acordat și partenerilor acestui proiect care va deveni o tradiție la malul mării”, a declarat președintele Asociației Sportive SanaSport din Constanța, Daniel Antonaru. 

Competiția sportivă se adresează atât alergătorilor amatori, cât și sportivilor de performanță care au posibilitatea de a opta pentru mai multe curse, precum: proba de maraton individual pe distanța de 42,195 km (4 bucle), proba de semi-maraton individual pe distanța de 21 km (2 bucle), proba de maraton ștafetă pe distanța de 4 x 10,55 km (1 buclă), cursa individuală pe distanța de 10 km (1 buclă) și cursa populară pe distanța de 5 km (1/2 bucle). Startul va fi dat din stațiunea Mamaia, din dreptul plajei Radio Vacanța până la punctul intermediar de întoarcere (5 km) și înapoi la start, traseu care reprezintă o buclă de 10 km.

Sponsorii evenimentului au pregătit, atât pentru participanții la cursa populară de sâmbătă, cât și pentru cei înscriși la competițiile de duminică, premii substanțiale în bani, echipamente sportive, alimente, pachete de consultații medicale gratuite, lecții de dans, pachete de acces gratuit la un centru de divertisment de tip paintball/airsoft și premii surpriză. Valoarea totală a premiile ajunge la 5000 euro.

“Evenimentele sportive de acest gen au menirea de a aduna laolaltă iubitori ai sportului care, deși initial nu se cunosc între ei, ajung ulterior prieteni datorită pasiunilor comune pentru sport. De reținut este că toate acțiunile organizate de Sanasport nu se adresează exclusiv sportivilor de performanță, ci tuturor celor care vor să-și îmbunătățească starea de sănătate sau vor să socializeze prin sport. În acest sens, în nume personal, îi învit pe toți constănțenii să participe gratuit la cursa populară de sâmbătă, de la ora 11.00 deoarece, pe lângă distracție, vor avea parte și de premii surpriză din partea organizatorilor”, declară președintele Asociației Sportive SanaSport din Constanța, Daniel Antonaru.

Maratonul Nisipului este organizat de Asociaţia Sportivă Sanasport, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Constanţa şi Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design