31.4 C
București
sâmbătă, 22 iunie 2024
AcasăSpecialIndian Wells: Halep s-a jucat cu focul, scor 6-1, 3-6, 6-1 cu...

Indian Wells: Halep s-a jucat cu focul, scor 6-1, 3-6, 6-1 cu Lepchenko. Urmează o adversară de temut în optimi

Indian Wells 2015. Simona Halep, cap de serie numărul 3, s-a calificat în optimile turneului de categorie Premier Mandatory, după ce a eliminat-o pe Varvara Lepchenko, favorita numărul 26, cu scorul de 6-1, 3-6, 6-1.

"A fost un meci greu, dar ea este o jucătoare foarte bună. Este întotdeauna greu să joc împotriva ei, deoarece este și stângace. Sunt fericită că am putut să lupt până la sfârșit pentru fiecare minge. Vă mulțumesc că ați venit să mă sprijiniți peste tot. Sunt foarte încântată că joc aici", a spus Simona, după partidă.

Românca a avut un meci pe care l-a complicat singură, după ce partida începuse mai mult ca un antrenament înaintea optimilor. După ce a dominat-o fără drept de apel, în primul set, pe Lepchenko, Simona a cedat runda a doua în urma unei vizibile relaxări în jocul său. Decisivul a readus la teren o jucătoare motivată, demnă de locul 3 mondial, astfel că românca nu a mai avut probleme. Meciul a durat două ore și 14 minute.

Optimile turneului i-o vor scoate din nou în cale, româncei, pe Karolina Pliskova, a 14-a favorită, pe care a învins-o în finala turneului de la Dubai, de anul acesta. Jucătoarea cehă a trecut, în turul al treilea, de o altă sportivă care îi dă fiori Simonei Halep, Garbine Muguruza. Pliskova s-a impus în fața ibericei cu scorul de 7-5, 6-4.

——

Live Text Indian Wells 2015. Halep – Lepchenko: 6-1, 3-6, 6-1

Statisticile arată 37 greșeli neforțate pentru Simona și 56 pentru adversară.

Simona Halep a câștigat și s-a calificat în optimi.

6-1: Game, SET, MECI. Românca a salvat 3 mingi de break.

Simona servește pentru a se califica în optimile turneului.

5-1: Break, Halep. Românca a avut un retur foarte agresiv, iar adversara sa a rămas fără reacție în acest game.

4-1: Game, Halep. Simona își mărește avantajul, iar la cum arată partida cel mai probabil va câștiga și meciul.

3-1: Break, Halep. Românca îi ia adversarei al treilea game consecutiv. Jocul Simonei s-a îmbunătățit, în timp ce Lepchenko este mai relaxată.

2-1: Game, Halep.

Se joacă mult în cross, iar adversarei mingile încep să-i intre în teren. Varvara nu mai greșește și începe să o plimbe mai mult pe Halep.

1-1: Break, Halep. Decisivul începe cu break-uri. 

0-1: Break, Lepchenko. Adversara încheie rapid punctul, iar Simona este în continuare mult prea relaxată.

0-0: Începe setul al treilea, cu Simona la serviciu.

Timeout medical, cerut de Simona, pentru a-și schimba bandajul de la o gleznă. Nu pare o problemă serioasă, ci mai de grabă un bandaj care o deranja. Între timp adversara a plecat la vestiare.

Simona a făcut praf setul al doilea, cu excepția unor lovituri inspirate, precul un lob peste adversară. Românca trebuie să-și ridice nivelul jocului, mai ales că în prima rundă a dominat-o complet pe Lepchenko.

3-6: Game, SET, Lepchenko.

3-5: Game, Halep. Românca rămâne în set, după un schimb foarte bun de mingi făcut de ea.

2-5: Game, Lepchenko. Adversara este aproape de a câștiga setul al doilea, asta după ce a făcut un singur break până acum.

2-4: Game, Halep. Românca reușește un game alb, prin care îi reamintește adversarei cine este favorita în acest joc.

1-4: Game, Lepchenko. Americanca a făcut puncte mai de grabă prin prisma cadourilor pe care i le-a oferit Simona. Românca trebuie să-și ridice din nou nivelul jocului, pentru că un al treilea set ar putea complica foarte mult lucrurile.

1-3: Break, Lepchenko. Adversara este tot mai sigură pe jocul său și o plimbă mai mult pe româncă, reușind astfel puncte importante. După ce a câștigat radical primul set, s-a observat și o ușoară relaxare în jocul Simonei, motiv pentru care au început să apară duble greșelile.

1-2: Game, Lepchenko. Americanca își menține avantajul fragil de pe tabelă.

1-1: Game, Halep. Românca reușește primul game alb al meciului.

Statisticile arată că Simona a salvat nu mai puțin de 6 mingi de break din tot atâtea.

0-1: Game, Lepchenko. Varvara conduce pentru prima dată în acest meci.

A început setul al doilea, cu Lepchenko la serviciu.

6-1: Game, SET, Halep. Românca închide fără mari probleme primul set. În ciuda scorului, punctele au fost unele strânse. Însă a fost suficient ca de fiecare dată, în situațiile de egalitate, românca să accelereze puțin pentru a-și scoate adversara din joc.

Lepchenko este fără reacție. Deși antrenorul său a băgat-o în ședință și i-a spus să fie mai agresivă, americanca nu face față jocului aproape perfect al româncei. Simona va servi acum pentru câștigarea setului.

5-1: Break, Halep.

4-1: Game, Halep. Românca a reușit o serie de lovituri frumoase în acest game, cu mingi în lung de linie, urmate apoi de joc agresiv. 

3-1: Game, Lepchenko. Americanca a reușit să câștige primul său game, asta după ce din nou cele două au ajuns la Deuce. Meciul este mult mai strâns de cât o arată tabela de marcaj.

3-0: Game, Halep. Românca are un prim game mai dificil, în care a salvat două mingi de break. A făcut punctul după ce a cerut un challenge, unul care s-a dovedit a fi câștigător.

Românca a început în parametri optimi această partidă, și-a plimbat adversara pe teren, i-au funcționat și loviturile în lung de linie sau cele în cros. Dacă va continua așa, atunci adversara sa va avea mari probleme.

2-0: Break, Halep. Românca reueșește să se desprindă de adversara, după un al doilea game foarte strâns la Indian Wells.

1-0: Game, Halep. Meciul începe destul strâns, după ce jucătoarele au ajuns la Deuce încă din primul game.

0-0: Simona Halep are primul serviciu. A început partida.

——

UPDATE 5.28 Indian Wells 2015. Meciul dintre Simona Halep, a treia vaforită și Varvara Lepchenko, cap de serie 26, va începe în câteva minute. Partida care se disputa înainte, pe aceeași arenă centrală, s-a încheiat.

Pe arena centrală, înaintea partidei Simonei, Rafael Nadal, cap de serie 3, a trecut de I. Sijsling, scor 6-4, 6-2.

—–

Indian Wells 2015. Simona Halep, cap de serie numărul 3 și a treia jucătoare a lumii, va evolua, luni dimineață, începând cu ora 5.30 (ora României), în turul al treilea, împotriva americancei Varvara Lepchenko, favorita numărul 26. 

După ce a trecut de rusoaica Daria Gavrilova, Simona va juca împotriva unei tenismane, născută în Uzbekistan dar care a emigrat în SUA. În turul al doilea, Halep a învins-o pe Gavrilova cu 2-6, 6-1, 6-2, justificând evoluția slabă din primul set pe baza căldurii insuportabile. Spre norocul româncei, meciul cu Lepchenko se va disputa seara (după fusul orar al SUA). Varvara Lepchenko (28 de ani) a trecut, în runda anterioară, de o tânără de 19 ani, Sachia Vickery (SUA), locul 152 WTA, scor 6-4, 6-1. 

Simona și Varvara s-au mai întâlnit o singură dată în circuit, în turul al doilea, la Australian Open 2014, când românca se impunea cu 4-6, 6-0, 6-1. Dacă Gavrilova este încă în afara top 100, Lepchenko va fi o adversară mult mai dificilă, fost număr 19 mondial. 

Indian Wells 2015. Meciul dintre Halep și Lepchenko va fi primul din sesiunea de seară, de duminică, de pe arena centrală, partida fiind programată pentru ora 20.30 (luni, 5.30, ora României).

Cele mai citite

Buletinele de vot din hârtie care nu zgârie rău ar putea fi reutilizate

Ilustrație: Marian Avramescu Țară prietenoasă cu mediul înconjurător și dedicată reciclării, chiar și în situația în care nu are un Sistem de Granție Returnare...
Ultima oră
Pe aceeași temă