31.2 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSpecialFederer, record de 300 de meciuri câștigate în turneele de Masters

Federer, record de 300 de meciuri câștigate în turneele de Masters

Roger Federer, locul 3 ATP, a ajuns la 300 de meciuri câștigate în cadrul turneelor de Master din circuitul ATP, ceea ce reprezintă un nou record al elvețianului. Federer l-a învins în ultimul meci pe Vasek Pospisil, locul 46 ATP, la Cincinnati, cu scorul de 7-6 (4), 5-7, 6-2.

"Este întotdeauna bine să atingi astfel de cifre frumoase, dar în opinia mea am stabilit recorduri mai importante ca acesta", a declarat Federer, conform Mediafax.

Fostul lider mondial a disputat primul meci la un turneu Masters 1.000 la Miami, în anul 2000, şi de atunci a suferit 89 de înfrângeri. Din cele 79 de turnee câştigate de el, 21 au fost din această categorie, însă ultimul său succes datează din 2012, când s-a impus tot la Cincinnati.

De atunci, Federer, 33 de ani, a jucat patru finale, toate pierdute, dintre care trei, Indian Wells, Monte-Carlo şi Toronto, în acest an.

Următorul în clasamentul meciurilor câştigate la Masters 1.000 este spaniolul Rafael Nadal, locul 2 ATP, cu 281 de partide, urmat de actualul lider mondial, sârbul Novak Djokovici, cu 220 de victorii.

Tot în carul turneului de la Cincinnati, Roger Federer joacă, joi, cu francezul Gael Monfils, locul 23 ATP, în optimile de finală.

Cele mai citite

Elenei Lasconi i-ar fi suficientă o noapte de președinte ca a lui Geoană, ca să vorbească mai mult ca Iohannis

Ilustrație: Marian Avramescu La cum a început să turuie primarul municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, imediat după ce a fost aleasă online președinte al Uniunii...

Cum să alegi cele mai bune pachete de vacanță în Maldive pentru un sejur perfect

Vacanța perfectă în Maldive este posibilă doar cu cele mai bune pachete și oferte, de aceea în acest articol vei citi despre 5...
Ultima oră
Pe aceeași temă