13.4 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportMoartea lui Davide Astori a șocat fanii fotbalului. Primele reacții oficiale

Moartea lui Davide Astori a șocat fanii fotbalului. Primele reacții oficiale

„Se pare că jucătorul a decedat din cauza unui stop cardio-circulator din cauze naturale”, a declarat Antonio de Nicolo, citat de cotidianul Corriere della Sera.

Procurorul a adăugat că este „straniu că un asemenea lucru s-a întâmplat fără semnale prealabile unui profesionist atent supravegheat”.

Prima reacție oficială despre decesul lui Davide Astori. Medicul de la Napoli vrea măsuri sporite.

„Din nefericire, astfel de tragedii se pot întâmpla. Această dramă trebuie să ne determine să sporim măsurile privind controalele. Spun asta, cu toate că Italia e ţara care studiază cel mai mult acest aspect.

Avem reguli extrem de stricte şi se fac controale foarte amănunţite înainte ca orice fotbalist să primească avizul medical.

Testele sunt fundamentale pentru a preîntâmpina problemele de inimă şi fiecare fotbalist face an de an o serie de verificări. Inclusiv EKG-uri şi teste de stres”, a spus Alfonso De Nicola, medicul lui Napoli, pentru Mediaset Premium.

Cele mai citite

Lionel Messi, de neoprit la 36 de ani! A fost desemnat jucătorul lunii în America

Argentinianul Lionel Messi, care în acest moment evoluează la formația Inter Miami, a fost votat cel mai bun jucător al lunii aprilie în liga...

Olympiakos Pireu și Fiorentina, cu un pas în finala Europa Conference League

Olympiakos Pireu și Fiorentina sunt favorite la calificarea în finala ediției din acest an a Europa Conference League, după ce s-au impus, joi seară,...

MAE condamnă ferm toate actele de violență asupra jurnaliștilor

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) condamnă "ferm" toate actele de violenţă împotriva jurnaliştilor şi a mass-media în exercitarea profesiei lor, într-un mesaj transmis cu ocazia...
Ultima oră
Pe aceeași temă