31 C
București
luni, 3 iunie 2024
AcasăSportFotbalS-a făcut transferul! Ianis Hagi, noul decar de la Deportivo Alaves

S-a făcut transferul! Ianis Hagi, noul decar de la Deportivo Alaves

Internaționalul român Ianis Hagi va juca până la finalul sezonului la Deportivo Alaves, după ce Glasgow Rangers a decis să îl împrumute în prima ligă spaniolă.

După trei ani petrecuți pe Ibrox Park și 99 de meciuri jucate în tricoul lui Glasgow Rangers, timp în care a înscris 16 goluri și a oferit 18 pase decisive, Ianis Hagi s-a despărțit de fosta campioană a Scoției.

Tras pe linie moartă de antrenorul Michael Beale, Ianis și-a declarat nemulțumirea după victoria lui Rangers cu Morton, scor 2-1, din Cupa Ligii Scoției, iar tehnicianul l-a „sărit din schemă” pentru meciurile din Champions League cu PSV. De „ruptura” dintre cei doi a profitat Deportivo Alaves, formație nou-promovată în prima ligă spaniolă. Clubul basc l-a împrumutat pe Hagi până la finalul sezonului și nu va plăti nimic în schimbul internaționalului român, însă nu va avea nici opțiune de cumpărare în vara viitoare. La gruparea din Vitoria, Ianis va primi tricoul cu numărul 10.

Gică Hagi s-a arătat foarte încântat de transferul fiului și a declarat că Ianis va progresa foarte mult în campionatul Spaniei. „E decizia luată de el, știam de mutare. Ianis și-a dorit să ajungă în Spania. E un campionat foarte bun, care îl va ajuta să progreseze. E un copil care vrea să învețe, să progreseze, e profesionist. Din punctul meu de vedere, e un număr 10 foarte bun. Eu zic că într-un an va fi de două ori mai bun”, a spus Gică Hagi într-o intervenție la emisiunea „Fotbal Show”.

Ianis Hagi a ajuns la Rangers în ianuarie 2020, de la gruparea belgiană KRC Genk. Mijlocașul de 24 de ani și-a pus amprenta pe jocul formației scoțiene, alături de care a cucerit titlul de campion la finalul sezonului 2020/2021. În afara României, Hagi a mai fost legitimat și la echipa italiană Fiorentina.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Atentat la Ambasada Israelului din București. Un cetățean străin ar fi încercat să incendieze clădirea. Autorul atacului este arestat dar refuză să facă declarații

Un cetățean străin ar fi încercat să incendieze Ambasada Israelului din București. UPDATE 13.10 Autorul atacului de la sediul Ambasadei Israelului este un bărbat...

Claudia Sheinbaum, prima femeie care va conduce Mexicul. “Nu vă voi dezamăgi”

Claudia Sheinbaum, candidata stângii guvernamentale, a fost aleasă președintă a Mexicului, marcând astfel un moment istoric, fiind prima femeie care va deține această funcție...

Există risc de inundații pe 15 râuri din România, avertizează specialiștii de la “Apele Române”

Specialiștii hidrologi din cadrul INHGA au emis o atenționare de Cod galben, valabilă începând de luni, 3 iunie 2024, de la ora 15:00, până...
Ultima oră
Pe aceeași temă