Tempura este o metodă de preparare provenită, se pare, dintr-o reţetă împrumutată de niponi de la primii misionari portughezi. Creveţii se cufundă într-o cocă subţire. Secretul este coca pe bază de făină de grâu foarte puţin amestecată, astfel încât să rămână cocoloaşe.
INGREDIENTE:
- 12 creveţi mari
- un ou
- o cană de făină
- o cană de apă carbogazoasă de la gheaţă
- un sfert de linguriţă de praf de copt
- ulei
- sare
MOD DE PREPARARE:
Curăţă şi spală creveţii, fără să le rupi codiţele. Fă-le câteva incizii în stomac şi presează-i uşor ca să-i îndrepţi. Usucă-i cu un prosop de hârtie, apoi tăvăleşte-i prin făină şi scutură excesul.
Într-un bol, bate oul cu sare şi praf de copt. Adaugă apă foarte rece, chiar cu ace de gheaţă în ea. Apoi pune făina cernută şi amestecă doar puţin.
Cufundă pe rând creveţii în acest aluat, scoate-i imediat şi prăjeşte-i bine în baie de ulei încins.
Se servesc fierbinţi cu diferite sosuri alături, după gust.
Poftă bună!