12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialRețetă de weekend: Sărmăluţe în foi de ştevie

Rețetă de weekend: Sărmăluţe în foi de ştevie

La începutul primăverii, când avem la dispoziţie atâtea zarzavaturi, chiar şi tradiţionalele sărmăluţe se pot face mai sănătos, cu multe legume. Pentru împachetarea lor, Anne a ales ştevia copilăriei. Sărmăluţele îi sunt o amintire dragă din copilărie, ne spune ea, atunci când bunica ei le gătea.

„Mi-era drag să o văd cum le pregăteşte cu migală, iar simplul gând mă face să simt mirosul care inunda bucătăria în timp ce oala de lut era pe soba cu lemne.“

Ingrediente:

– 5 legături ştevie

– o ceapă medie

–  ½ kg ciuperci

–  un morcov

–  un ardei gras roşu

–  2 căni orez

– o legătură mărar

– suc de roşii

Mod de preparare:

Se opăresc frunzele de ştevie. Ceapa şi ciupercile se călesc împreună, iar totul se amestecă cu morcovul ras, ardeiul tăiat cubuleţe mici, orezul şi, opţional, se adaugă mărar verde. Se împachetează în frunze de ştevie la fel ca la sarmalele tradiţionale. Se pun la cuptor în sucul de roşii pentru o oră. Se servesc cu smântână.

Preparat special pentru proiectul Vinul.Ro „Gastronomie românească de secol XXI“.

Anne Hartung, www.lolasbox.com

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă