15.5 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialLiderul deputaților PSD explică de ce a fost respinsă cererea de arestare...

Liderul deputaților PSD explică de ce a fost respinsă cererea de arestare în cazul lui Ion Ochi

Deputații au ținut cont la votul cu privire la cererea de arestare preventivă a lui Ion Ochi, care a fost respinsă, de “argumentele juridice” ale deputatului, care “au reuşit să creeze un nivel de emulaţie suficient ca o parte dintre colegi să nu voteze”, a precizat liderul deputaţilor PSD Marian Neacşu, citat de Mediafax

 

“Cred că expozeul domniei sale (al lui Ion Ochi – n.r.) a ridicat câteva semne de întrebare. Nu a fost, în opinia mea, un vot la fel de emoţional ca în cazul domnului Borbely, dar cred că, de data asta, argumentele juridice pe care le-a prezentat domnul Ochi au reuşit să creeze acel nivel de emulaţie suficient ca o parte din colegi să nu voteze”, a explicat Neacşu.

Neacşu a apreciat că o bună parte din grupurile parlamentare au reţineri când este vorba despre astfel de voturi, arătând că nu numai cei din PSD au reţineri.

“Acum a arunca anatema numai către un grup parlamentrar este facil, aritmetica asta este destul de discutabilă. Eu opinez că au fost colegi din toate grupurile parlamentare. Ştiţi că o bună parte din grupurile parlamentare au reţineri când este vorba despre astfel de voturi”, a adăugat Neacşu.

Citește și: Deputatul Ion Ochi a fost salvat de către colegi. Cererea DNA de arestare, respinsă

El a arătat că a votat pentru solicitarea Parchetului de arestare preventivă a lui Ochi şi consideră că punctul de vedere al Comisiei juridice, care a fost în favoarea cererii, reflectă adevărul.

Neacşu a mai spus că deputaţii PSD au avut o şedinţă de grup luni pe această temă şi s-a hotărât să se voteze în favoarea cererii de arestare preventivă.

“Noi am avut în discuţia şedinţei de grup de luni această temă, colegul nostru a venit şi a încercat să ne explice câteva argumente juridice, la un moment dat, în timpul expozeului l-am oprit, pentru că lucrurile respective nu sunt de natură a fi cunoscute nouă, noi nu suntem un organ jurisdicţional, motiv pentru care am hotărât să votăm în favoarea solicitării procurorului general”, a spus el.

Neacşu a adăugat că i-a recomandat lui Ochi să meargă în instanţă să-şi dovedească nevinovăţia şi nu în Parlament.

Întrebat dacă i-a cerut demisia lui Ochi, Neacşu a spus: “La un moment dat trebuie să recunosc că domnia sa a făcut o astfel de întrebare (dacă demisionează – n.r.). Demisia este un act unilateral, nu cred că pot să îmi permit să fac o astfel de precizare. Eu i-am recomandat să facă ce e bine pentru domnia sa”.

Citește și: Ion Ochi, despre acuzațiile DNA: Nu sunt vinovat

Camera Deputaţilor a respins, miercuri, cererea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a deputatului PSD Ion Ochi, fiind înregistrate 108 voturi “pentru” şi 152 “împotrivă”, alte patru voturi fiind anulate.

Cele mai citite

Europa League: Leverkusen, aproape de finală. Remiză în meciul dintre Marseille și Atalanta

Noua campioană a Germaniei Bayer Leverkusen este cu un pas în finala Europa League, după ce a învins-o în deplasare pe AS Roma cu...

Europa League: Leverkusen, aproape de finală. Remiză în meciul dintre Marseille și Atalanta

Noua campioană a Germaniei Bayer Leverkusen este cu un pas în finala Europa League, după ce a învins-o în deplasare pe AS Roma cu...

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă