15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialSotul creatoarei de moda Romanita Iovan a impuscat mortal un hot

Sotul creatoarei de moda Romanita Iovan a impuscat mortal un hot

Adrian Iovan, pilot la TAROM, sotul cunoscutei creatoare de moda Romanita Iovan, a impuscat mortal, in cap, un hot, care a incercat sa sparga locuinta familiei. Prima care a sesizat prezenta intrusului in casa a fost Romanita Iovan, care si-a trezit sotul. Barbatul a luat o arma de vanatoare, calibrul 12 mm, pe care o detinea in mod legal, si l-a impuscat pe hot. Cartusul incarcat cu alice, tras de la mai putin de o jumatate de metru, aproape ca i-a zburat agresorului capul de pe umeri. Hotul a fost identificat dupa amprente, constatandu-se ca acesta are un cazier bogat. Bogdan Iancu, de 27 ani, din Bucuresti, are in “palmares” nenumarate furturi, nefiind la prima spargere de locuinta. In luna august, Iancu fusese eliberat din arestul Politiei Capitalei, fiind cercetat tot pentru o spargere.

Intrusul a intrat in vila printr-o fereastra de la demisol

Conform surselor judiciare, in noaptea de miercuri spre joi, in jurul orei 3.15, Bogdan Iancu a patruns printr-o fereastra lasata neasigurata de la demisolul vilei familiei Iovan, situata pe strada Herastrau, intr-o zona rezidentiala. Creatoarea de moda Romanita Iovan a afirmat ca hotul surprins in locuinta sa a fost impuscat in momentul in care sotul ei, care l-a urmarit pe raufacator prin casa, a incercat sa-l loveasca cu arma, iar aceasta s-a descarcat. Femeia a mai spus ca fereastra de la demisolul imobilului a fost lasata intredeschisa pentru ca incaperea trebuia aerisita, din cauza mucegaiului aparut in urma ploilor, care au dus la inundarea subsolului. Bogdan Iancu apucase sa ia cateva bijuterii si un ceas din living, dupa care a vrut sa intre in dormitorul in care se aflau cei doi soti, situat la etajul doi al imobilului. In acel moment, Romanita Iovan s-a trezit si a vazut o silueta in usa camerei. A inceput sa tipe. Hotul a fugit, iar sotul ei a sunat la Politie, dupa care a luat pusca de vanatoare si s-a dus dupa acesta. “O silueta in noapte, in usa, cam atat pot sa-mi imaginez. O chestie mica, slaba, fara masca pe fata, a apucat sa fure ceva obiecte personale care au fost gasite asupra lui'”, a precizat Romanita Iovan. Impuscat de aproape in cap, Bogdan Iancu a murit pe loc, cazand de la etaj in fata garajului locuintei.

Sistemul de alarma nu era activat

La doar cateva minute dupa ce Politia Capitalei a fost anuntata, un echipaj a sosit la fata locului. La scurt timp au mai sosit ofiteri de la serviciile Omoruri si Criminalistic, medicul legist si un procuror al Parchetului Tribunalului Bucuresti. Bogdan Iancu a fost gasit intr-o balta de sange, medicul legist constatand ca proiectilul i-a patruns in calota craniala pe deasupra urechii stangi. Anchetatorii nu-si pot explica cum a reusit hotul sa patrunda in casa, neobservat de nimeni. Reamintim ca zona este una de lux, in care foarte multe locuinte sunt pazite de paznici. Mai mult, chiar vizavi de imobilul in care locuieste familia Iovan se afla sediul unei firme pazite zi si noapte, bodyguarzii patruland chiar pe trotuar. Pe de alta parte resedinta Iovan era dotata cu un sistem de alarma sofisticat, racordat la dispeceratul unei societati de paza si protectie. Cei doi soti au declarat insa politistilor ca nu activeaza alarma decat atunci cand pleaca de acasa. Vecinii au declarat ca nu au vazut si nu au auzit absolut nimic. Este posibil ca spargatorul sa fi patruns in imobil dintr-o curte vecina, escaladand un gard din caramida, care dadea chiar in terasa vilei sotilor Iovan. Casa de alaturi este nelocuita, fiind in renovare. Adrian Iovan a declarat presei ca a fost in legitima aparare si ca a reactionat asa cum ar fi reactionat orice om aflat intr-o asemenea situatie. Barbatul nu a vrut sa comenteze nimic despre modul cum s-au petrecut faptele, motivand ca procurorii care ancheteaza cazul l-au rugat sa pastreze discretia fata de presa.

Vila de lux a creatoarei de moda, prezentata intr-o emisiune TV

Anchetatorii iau in calcul ipoteza ca hotului sa-i fi venit ideea spargerii dupa aparitia unui reportaj televizat despre locuinta familiei Iovan. In urma cu cateva zile, un post national de televiziune a luat un interviu sotilor Iovan, in casa acestora, in cadrul unei emisiuni despre decoratiuni interioare si arhitectura. Telespectatorii au putut admira in toata splendoarea sa vila Iovan, mobila de bun-gust, decoratiunile interioare, precum si opulenta in care traieste cunoscuta creatoare de moda. De altfel, femeia a confirmat ca detine in casa valori si bijuterii mult mai pretioase decat a reusit sa inhate in fuga Bogdan Iancu. Este foarte posibil ca acesta sa fi vazut emisiunea si de aici sa-i fi venit ideea spargerii vilei de lux a sotilor Iovan.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Colliers: Numărul locuinţelor vândute în Bucureşti, în creştere cu 18% în primul trimestru din 2024

Piaţa rezidenţială a început anul 2024 în forţă, cu un prim trimestru încheiat cu o creştere de 18% a numărului tranzacţiilor cu apartamente în...

Revolut anticipează o creștere cu 40% a numărului angajaților, în 2024, și ajunge la 10.000 de salariați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de clienți retail la nivel global, a ajuns la 10.000 de angajați în toată lumea, iar...
Ultima oră
Pe aceeași temă