12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialFOTO. Daily Mail: Marile puteri ale lumii fac spectacol cu paradele militare...

FOTO. Daily Mail: Marile puteri ale lumii fac spectacol cu paradele militare impresionante. China, Rusia și NATO își etalează armele în cadrul unor festivități grandioase

China a organizat o paradă militară impresionantă pentru a sărbători cea de-a 90-a aniversare a Armatei Poporului de Eliberare, eveniment supravegheat de președintele Xi Jinping, scrie Daily Mail. 

Trupele, lansatoarele de rachete nucleare și noile aeronave au fost prezentate în parada de la baza de instruire Zhurihe, unde este și cel mai mare centru de formare militară din Asia.

Președintele Xi, purtând uniforma militară, a spus trupelor că "lumea nu este sigură în acest moment", adăugând că "o armată puternică este necesară acum mai mult ca niciodată". Trupele au strigat "Serviți poporul, urmați partidul, luptați pentru victorie"!

Nici Liderul de la Kremlin nu s-a lăsat mai prejos, transformând orice eveniment într-un prilej pentru a-și etala forța militară. În acest "joc" al marilor puteri s-a înscris și NATO, cu numeroasele exerciții și festivități militare la care participă trupele din statele membre. 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă