15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleFoodExclusiv RL PRINT: Contractul Bechtel, negociat ca la Radio Erevan: nu s-a...

Exclusiv RL PRINT: Contractul Bechtel, negociat ca la Radio Erevan: nu s-a luat, s-a dat

„România liberă” îți oferă joi 24 de pagini cu dezvăluiri exclusive, informații și analize în profunzine, opinii şi comentarii pe subiectele zilei, reportaje şi documentare speciale, dar și un supliment special de mică publicitate.

Contractul Bechtel, negociat ca la Radio Erevan: nu s-a luat, s-a dat

Premierul Tăriceanu s-a lăudat în 2006 cu ieftinirea cu 126 de milioane de euro a contactului pentru Autostrada Transilvania. De fapt, l-a scumpit cu zece milioane de euro.

Ministru al Transporturilor în 2005, Gheorghe Dobre a fost mandatat de către premierul Călin Popescu Tăriceanu să renegocieze contractul semnat cu compania Bechtel pentru construcția autostrăzii Brașov – Cluj – Borș. Într-un document oficial al Guvernului se menționează că s-a obținut, în urma negocierilor, o reducere a costurilor de 126 milioane euro.

Dintr-un alt document oficial emis de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și aflat în exclusivitate în posesia României libere rezultă contrariul: valoarea contractului nu a scăzut, ba din contră, a crescut. Apoi, contractul cu Bechtel a fost secretizat și a dispărut fără urmă.

Ţigările nu se ieftinesc, ci s-ar putea scumpi la începutul verii

Prețul țigaretelor ar putea crește din vară, din cauza bâlbâielilor Parlamentului, care a aprobat cu întârziere Legea pentru transpunerea Directivei europene a tutunului. Chiar şi fără această majorare, în România se vând cele mai scumpe ţigări din Europa Centrală şi de Est.

Cum vrea să baronizeze serviciile secrete

PSD face noi eforturi pentru a pune SIE și SRI sub control: Liviu Dragnea vrea instalarea unei persoane agreate de PSD în fruntea Serviciului de Informații Exterene. În acest timp, Comisia SRI este folosită pentru a rezolva problemele penale cu care se confruntă beizadeaua de la Ploiești, deputata Andreea Cosma.

 

Ce mai puteți citi în ziar

Elevii geniali au un răspuns clar la oferta guvernului de a rămâne în țară

România liberă a întrebat cinci olimpici premiați internațional cum li se pare oferta: suma de bani oferită ca bursă și condiționalitatea deceniului petrecut în sistemul de cercetare românesc. Am vrut să aflăm și dacă ei cred că există alte soluții prin care executivul poate împiedica exodul creierelor.

Bugetul Capitalei se privatizează. Firea sparge Primăria în 19 societăți comerciale

Cu un buget total anual de peste 5 miliarde de lei, Gabriela Firea, primarul general al municipiului București, a decis să împartă fondurile uriașe unor societăți deținute de primărie. În ședința de marți seara, consilierii generali ai municipiului București au aprobat, de principiu, înființarea celor 19 companii, care, susține Primăria, vor duce prin activitatea lor la reducerea cu 25% a efortului de la bugetul local. Personalul care va deservi aceste societăți va fi preluat din instituțiile subordonate CGMB, inclusiv din direcțiile de specialitate ale PMB. Nu se vor face disponibilizări de personal.

Nu ratați ediția de print. Joi, la chioşcuri şi prin abonament!

Cele mai citite

Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 (Eurostat)

Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea care a început după războiul...

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...

Pensionarii primesc cadou de Paști de la Guvern. Vor primi banii în avans

Guvernul a adoptat în şedinţa de joi hotărârea care permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, subliniind că demersul...
Ultima oră
Pe aceeași temă