13.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialCorlăţean a discutat cu omologul lituanian despre preşedinţia Consiliului UE în semestrul...

Corlăţean a discutat cu omologul lituanian despre preşedinţia Consiliului UE în semestrul II 2013

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a discutat vineri, la Vilnius, într-o întrevedere cu omologul Linas Linkevičius, despre priorităţile preşedinţiei Consiliului UE pe care Lituania o va deţine în al doilea semestru al acestui an, potrivit Mediafax.

“Cei doi oficiali şi-au exprimat satisfacţia faţă de consistenţa dialogului bilateral la nivel înalt, subliniind convergenţa poziţiilor şi intereselor celor două state faţă de temele de pe agenda europeană şi internaţională. Au fost punctate în special priorităţile viitoarei preşedinţii lituaniene a Consiliului UE (semestrul al II-lea 2013), cu accent pe Summitul Parteneriatului Estic care se va organiza la Vilnius în luna noiembrie 2013, securitatea energetică, Politica de coeziune şi Cadrul financiar multianual 2014-2020”, se arată într-un comunicat MAE transmis MEDIAFAX.

De asemenea, ministrul Linas Linkevičius a reiterat sprijinul constant al Republicii Lituania faţă de aderarea României la spaţiul Schengen.

Cei doi oficiali au convenit organizarea de consultări între cele două ministere, pentru coordonarea în dosare europene şi pe teme de interes aflate pe agenda internaţională, precum şi intensificarea relaţiilor la nivel înalt.

De asemenea, au fost abordate teme legate de politica de extindere a UE, cu accent pe statele din Balcanii de Vest, Republica Moldova, exprimându-se susţinerea pentru aspiraţiile europene ale acestor state.

Corlăţean şi Linkevičius au evidenţiat şi necesitatea intensificării cooperării economice şi investiţionale româno-lituaniene, inclusiv prin organizarea unui forum economic în marja unei vizite oficiale.
Preşedinţia semestrială a Consiliului UE a fost preluată de la începutul acestei luni de Irlanda.

Cele mai citite

Tragedie în Hunedoara! Un bărbat a murit după ce a fost împușcat accidental la o partidă de vânătoare

Un bărbat de 44 de ani a decedat după ce a fost împuşcat accidental în zona pieptului, în timpul unei partide de vânătoare desfăşurată...

Nouă rețea pentru a viza traficanții de migranți în domeniul digital

Discuțiile din cadrul reuniunii tematice, organizate de Comisia Europeană și Europol, au condus la concluzii cheie privind răspunsul comun la activitățile online de trafic...

Iga Swiatek şi Arina Sabalenka se vor duela în finala turneului de la Madrid

La fel ca anul trecut, finala turneului WTA 1000 de la Madrid le va pune față în față pe poloneza Iga Swiatek şi belarusa...
Ultima oră
Pe aceeași temă