12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialAmbasadorul american Hans Klemm: Ne menținem încrederea în munca Laurei Codruța Kovesi

Ambasadorul american Hans Klemm: Ne menținem încrederea în munca Laurei Codruța Kovesi

Ambasadorul Statelor Unite la București, Hans Klemm, a afrmat, joi, că oficialii americani își mențin încrederea în munca procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, informează Mediafax.

 „Ne menţinem încrederea în munca ei. Această muncă a fost analizată de autorităţile judiciare româneşti. Avem încredere în acest lucru”, a spus ambasadorul american, întrebat dacă Guvernul și Ambasada Statelor Unite o susțin, în continuare, pe Kovesi.

Întrebat, pe de altă parte, dacă Laura Codruţa Kovesi este în pericol din cauza scandalului izbucnit în interiorul instituției, Klemm a afirmat: „Aceasta va trebui să fie decizia luată de autorităţile româneşti”.

Declarațiile vin după ce, joi, oficialul american s-a întâlnit cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. Dragnea a avut o întrevedere cu adjunctul şefului misiunii diplomatice a SUA, Dean Thompson, cu ocazia încheierii activităţii acestuia în România, la întâlnire participând şi ambasadorul SUA în România, Hans Klemm.


Citește și:  Traian Băsescu l-a criticat pe ambasadorul SUA la București, pe motiv că o susține pe șefa DNA: De aia nici nu m-am dus la recepția de la Ambasada SUA. O invitație semnată de Klemm nu onorează pe nimeni

Fostul președinte al României și liderul PMP, Traian Băsescu, l-a criticat, miercuri seara, pe ambasadorul Statelor Unite la București, Hans Klemm, pe motiv că o susține pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.


Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să revoce doi procurori din funcție, pe motiv că nu mai respectă codul deontologic. Cei doi au sesizat Inspecția Judiciară, după ce li s-ar fi cerut să facă testul poligraf.

La jumătatea lunii iunie, au fost difuzate mai multe înregistrări audio în care ar fi apărut Laura Codruţa Kovesi în timp ce le-ar fi cerut procurorilor să lucreze, dând însă directive şi către persone cu funcţii, prin exprimări precum : „Ştiţi ce-mi doresc: să <<decapaţi>> instituţional în dosarul ăla cu casele şi să ajungem la domnul premier care a semnat contractele alea” , „Dar altceva mă îngrijorează, că la ăştia cu dosarele vechi, fiecare ştiţi ce aveţi. Mă îngrijorează de ce nu-i înhăţăm!“.

În replică, DNA a precizat că înregistrările în care ar apărea Kovesi nu sunt autentice şi „conţin o serie de fragmente realizate prin juxtapunere".


Citește și:  VIDEO. Scandal în DNA. CSM, aviz favorabil pentru revocarea procurorilor Țuluș și Moraru, la cererea lui Kovesi. Țuluș acuză ”epurări pe criterii subiective”, iar Moraru – ”un război al unei persoane pentru putere”. LIVE UPDATE

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) va discuta, în ședința de marți, cererea procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, privind revocarea din funcție a procurorilor Doru Țuluș și Mihaela Moraru Iorga, dar și solicitările de încetare a activității formulate de anchetatorii Adrian Țîrlea și Doru Văcaru.


 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă