27.7 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialIohannis: Sunt creștin practicant, haideți să ieșim cu toții la vot

Iohannis: Sunt creștin practicant, haideți să ieșim cu toții la vot

Candidatul ACL la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis, a declarat că este un creștin practicant, dar nu a vrut să aducă tema religiei în campania electorală.

”Am văzut icoanele cu semnătura lui Ponta pe verso. Și eu sunt creștin practicant, haideți să ieșim cu toții la vot. Eu nu am nici un motiv să cred că BOR s-a implicat instituțional în campanie. E posibil că unii reprezentanți, din exces de zel, să se fi implicat local – am văzut și eu la știri. Cred însă că PSD și Ponta au băgat cu forță Biserică și temă religiei în campanie”, a mai spus Klaus Iohannis la Adevărul live.

Declarația a apărut în contextul în care în ultimele zile presa a dezvăluit cazuri de preoți care au făcut campanie electorală pentru Victor Ponta.

Într-o înregistrare a televiziunii Nord-Vest TV, realizată în satul Corund din județul Satu Mare, episcopul vicar al Eparhiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului, Iustin Sigheteanul, le spune credincioșilor: ”Sigur că demnitari sunt de ambele… sunt două tabere! Și unii vor spune votați-l pe al nostru și alții vor spune votați-l pe al nostru. Noi vă spunem votați-l pe al nostru! Trebuie să fie creștin, să fie ortodox, să se închine, să facă sfânta cruce!”.

În același stil a făcut campanie electorală și clericul Sebastian de la Mănăstirea Țeghea, care a participat la o slujbă oficiată în biserica ortodoxă din Moftinu Mic, la care a participat tartorul PSD, Mircea Govor. Clericul Sebastian i-a îndemnat pe oameni să voteze cu Victor Ponta, după cum reiese dintr-o altă înregistrare realizată de Nord-Vest TV. ” Iar duminică când (sic!) vor fi alegeri, ne îndeamnă pe noi, pe toți oamenii care sunt creștini și ortodocși să mergem și să dăm un vot pentru țara noastră. Este în jurul nostru și vicelepreședinte Mircea Govor, care și el este ortodox și el este împreună cu noi și ne îndeamnă și el pe toți să fim uniți să votăm. Să votăm cu cei care sunt ortodocși, cu Victor Ponta! Căci el poate să ne unească, să ne ajute să ne ducem viața noastră pe calea desăvârșirii!”, spune ”părintele” Sebastian. 

Cele mai citite

Și Teodosie poartă rochie și își duce crucea, indiferent cât îl lovește Daniel

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a avut dreptate când a sugerat că persoanele în general purtătoare de...

Viktor Orban „a recidivat”: În 2013, în România, a murit un om după un accident cu o mașină din coloana oficială

Accidentul a avut loc în timp ce coloana oficială a lui Viktor Orban gonea spre aeroportul din Stuttgart. Cum se întâmplă în astfel de...

Șefii apărării din Rusia și din SUA au stabilit primele dialoguri

Șefii apărării din SUA și Rusia, Lloyd Austin și Andrei Belousov, au vorbit ieri la telefon, într-un dialog neobișnuit între cele două mari puteri...
Ultima oră
Pe aceeași temă