11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăTechUSR propune înfiinţarea unei celule de criză la MS privind epidemia de...

USR propune înfiinţarea unei celule de criză la MS privind epidemia de rujeolă. Deputatul Tudor Pop: Intenţionăm să cerem demisia lui Bodog

Deputatul USR Tudor Pop a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că Uniunea Salvaţi România propune accelerarea procedurii de achiziţie a vaccinului ROR şi înfiinţarea de urgenţă a unei celule de criză la nivelul Ministerului Sănătăţii cu privire la epidemia de rujeolă, potrivit News.ro. Deputatul a spus că, dacă MS nu va răspunde pozitiv la aceste solicitări, membrii USR vor solicita demisia ministrului Florian Bodog.

„Confruntat cu această epidemie, Ministerul Sănătăţii pune în dezbatere o lege a vaccinării care este realmente amputată de orice sancţiuni la adresa celor care sunt responsabili de nevaccinarea copiilor. (…) Pe de altă parte, USR salută depunerea acestei legi, legea vaccinării, în dezbatere, dar adevărul este că actuala echipă a Ministerului Sănătăţii a avut la dispoziţie un proiect de lege al vaccinării elaborat pe timpul guvernului Cioloş, un proiect care a primit toate avizele necesare din partea direcţiilor de specialitate, un proiect pe care domnul Bodog, dacă era un ministru responsabil, îl punea în dezbatere publică încă din prima zi în care a devenit ministru, lucru care din păcate nu s-a întâmplat. A preferat să mai aştepte trei luni de zile şi să pună în dezbatere o lege şchioapă”, a afirmat deputatul USR.

El a mai spus că Uniunea Salvaţi România sprijină legea vaccinării, dar va depune o serie de amendamente care vor face referire şi la sancţiuni.

„USR va sprijini legea vaccinării şi în perioada următoare va veni cu o serie de amendamente care, printre altele, vor face referiri directe şi la sancţiuni. Avem o primă dezbatere organizată pe 26 aprilie la care îi vom invita pe toţi decidenţii şi pe factorii implicaţi în domeniul vaccinării. Iar în ceea ce priveşte epidemia de rujeolă, încă sperăm ca domnul ministru să înţeleagă gravitatea situaţiei în care ne aflăm şi să ia măsurile necesare”, a adăugat Tudor Pop.

Deputatul a susţinut că USR propune înfiinţarea unei celule de criză la nivelul Ministerului Sănătăţii, iar dacă ministrul Florian Bodog nu va răspunde pozitiv acestei solicitări, îi vor cere  demisia.

„USR propune înfiinţarea de urgenţă a unei celule de criză la nivelul ministerului, accelerarea şi transparentizarea contractului, procedurii de achiziţie a vaccinului ROR, alocarea de fonduri suplimentare acolo unde este nevoie şi sprijinirea medicilor de familie din teritoriu şi nu în ultimul rând informarea publicului larg despre evoluţia epidemiei, dublată de o campanie naţională de educare a publicului despre necesitatea vaccinării. Le dăm termen o săptămână celor de la minister şi ministrului. (…) Dacă aceste măsuri nu vor fi luate, miercurea viitoare de la acest pupitru vom cere demisia ministrului Sănătăţii, domnul Florin Bodog”, a conchis Tudor Pop. 

Cele mai citite

Apple va organiza un eveniment în luna mai a anului 2024. Ce pregătește compania

Apple va organiza un eveniment pe 7 mai, a anunțat marți compania, în contextul în care există informații potrivit cărora luna viitoare va lansa...

Patru arbitri români vor oficia la EURO 2024

O brigadă de patru arbitri români, în frunte cu Istvan Kovacs, va oficia la Campionatul European de fotbal din Germania, conform anunțului făcut astăzi...
00:03:41

Fără încetare de foc în Gaza unde războiul a ajuns la Ziua 200

Războiul dintre Israel și Hamasul palestinian a intrat marți în cea de-a 200-a zi fără niciun semn de repaus, în ciuda apelurilor urgente pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă