VIDEO Concluziile lui Dragnea după ședința PSD: Vor fi evaluați cei 135 de secretari de stat. Nu cred că poziția președintelui Iohannis este cea corectă

de Mihai Diac, Mircea Marian , 29 septembrie 2017 - stire actualizata la ora 21:03, 29 septembrie 2017

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunțat vineri, după ședința Comitetului Executiv Național, că actuala coaliție va evalua activitatea celor 135 de secretari de stat. Dragnea a criticat poziția președintelui Iohannis, care a salutat avizul CSM împotriva modificărilor legilor Justiției, replicându-i șefului statului că acest proiect este acceptat, parțial, de unii magistrați. În privința dosarului Belina, Dragnea a evitat să se pronunțe, sugerând în schimb procurorilor să ancheteze companiile de stat.


 UPDATE 18.45: Liviu Dragnea, președintele PSD și al Camerei Deputaților, a spus că "nu cred că poziția președintelui Iohannis este cea corectă", referindu-se la declarația acestuia pe tema avizului CSM.

Liviu Dragnea a spus că, din câte știe el, avizul CSM "este total", în sensul că respinge integral propunerile ministrului Tudorel Toader, cu toate că o serie de beneficiari, cum ar fi membrii UNJR, au apreciat, măcar parțial, aceste propuneri.

Citește și:  VIDEO Klaus Iohannis îl critică pe Tudorel Toader: Afirmații că membrii CSM s-ar opune reformei nu sunt adecvate


18.40: Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a anunțat că, în circa două luni de zile, se va realiza evaluarea activității celor 135 de secretari de stat din România.

Liviu Dragnea a precizat că evaluarea miniștrilor s-a încheiat.

În privința secretarilor de stat, liderul PSD a opinat că "unii poate sunt buni, alții poate nu sunt buni, alții poate sunt buni pe un domeniu dar sunt numiți pe alt domeniu".


12.05:  Liviu Dragnea a declarat că statul român este dator să plătească suma de 142 de milioane de euro drept datorie a companiei CFR S.A. către firme private, iar o asemenea situație ar trebui investigată de procurori, întrucât s-a ajuns aici "cu complicitatea unor angajați din companiile respective". În schimb, el a evitat să răspundă întrebărilor jurnaliștilor privind conflictul de interese invocat în dosarul Belina, între Guvernul PSD și Direcția Națională Anticorupție. 

”Eu cred că procurorii, printre două OUG pe care le anchetează, să vadă de ce statul român trebuie să plătească amenzi de sute de milioane de euro, către diverse firme. Guvernul ar trebui să trimită documentele la procurori.Am discutat cu mai mulți colegi și se pare că este o practică a celor din instituțiile respective. Nu se fac lucrările și apoi se găsește câte o virgulă în contract, pusă eventual cu complicitatea celor din instituția respectivă, iar statul român ajunge să plătească amenzi de milioane de euro”, a acuzat șeful PSD. 

Întrebat de jurnaliști și cum stau miniștrii din Guvernul Tudose, Dragnea a răspuns ironic: ”Unii stau pe scaun, alții în picioare. Este o analiză a activității guvernamentale de la instalare și până astăzi. Stăm mult mai bine decât în perioada trecută.O să facem o analiză a activității parlamentare, pentru că și aici sunt câteva probleme. Trebuie să decidem și cum vom acționa de aici încolo. De asemenea, o să vorbim și despre baza de date a partidului”.

Evaluarea Guvernului, dar şi situaţia lui Eugen Teodorovici, care va trebui să dea o serie de explicaţii, vor fi pe agenda reuniunii Comitetului Executiv Naţional al PSD care are loc vineri, la Suceviţa.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat că evaluarea Guvernului va fi prezentată în Comitetul Executiv Naţional din 29 septembrie, dar nu se va pune problema vreunei remanieri.

"Evaluarea va fi prezentată, vom discuta pe ea, dar nu există la ora asta şi nu va exista, nu se va pune problema vreunei remanieri în Guvern", a declarat Dragnea luni, la finalul şedinţei BPN al PSD.

Preşedintele PSD a spus că printre priorităţi se numără mai multe legi importante.

"La CExN o să finalizăm cred o lege importantă pe care o avem prevăzută în programul de guvernare, solicitată şi aşteptată de mediul economic - dacă la o societate comercială a fost cerut un document de o instituţie a statului să nu mai vină altă instituţie a statului să ceară acelaşi document şi să meargă la cealaltă instituţie a statului să-l ia de acolo. Dacă l-a dat o dată, să nu mai stea, că sunt situaţii când vin 7 - 8 - 9 - 10 instituţii cu acelaşi document şi poate unele ar trebui să mai şi producă ceva, să aducă venituri la bugetul de stat. Vom discuta despre legea prevenţiei, parteneriatul public-privat, probabil şi despre codul administrativ. Sperăm să ne prezinte domnul Tudorel Toader calendarul cu legile justiţiei. (...) Şi vom discuta şi despre legea pensiilor, ca să avem decizia finală, după care o să începem dezbaterea", a detaliat liderul PSD.

Întrebat dacă există posiblitatea ca legea salarizării să fie prorogată pentru 2019, Dragnea a spus: "Cu guvernarea noastră? Exclus! Nici vorbă de aşa ceva".

În ceea ce-l priveşte pe ministrul Educaţiei, Liviu Pop, liderul PSD consideră că orice comunicare greşită poate produce defecţiuni majore şi tulburări în societate.

Comitetul Executiv al partidului va discuta şi despre votul de marţi din Comisia de buget de la Senat, al cărei preşedinte este Eugen Teodorovici.

"Nu am avut această onoare (de a discuta cu Eugen Teodorovici - n.r.). Probabil că o să o am, dar în legătură cu acel vot o să avem o discuţie şi în Comitetul Executiv de la sfârşitul acestei săptămâni şi săptămâna viitoare în grup. Trebuie să facem un efort să ne aducem toţi aminte că această majoritate parlamentară este constituită ca să susţină un guvern, nu să îl blocheze. Este foarte simplu, foarte uşor să se facă exerciţii de imagine, să se critice Guvernul, miniştri, măsuri guvernamentale, dar este un program de guvernare care trebuie pus în practică şi asta este una dintre principalele atribuţii parlamentare. Nu vorbim de sancţiuni deocamdată, vreau să vorbim despre atitudini, că poate unii nu mai înţelegem ce atitudine să avem. Eu cred că la domnul Teodorovici este o altă problemă, dumnealui a venit astă-primăvară, mi-a zis că ar vrea să fie preşedintele Comisiei economice şi eu am rugat colegii din Senat să îl propună, să îl susţină ca preşedinte al comisiei şi probabil din cauza acestei funcţii are aceste atitudini. Adică e o funcţie care poate să îl tulbure foarte mult, la asta mă refeream", a precizat Dragnea miercuri, la Palatul Parlamentului.

El a susţinut că este "o prostie" amendamentul adoptat de Comisia pentru buget de la Senat prin care măsura split TVA să fie obligatorie doar pentru companiile care au contracte cu statul.

"Asta este o prostie, s-au inspirat din Italia şi nu îşi dau seama care sunt efectele unei astfel de măsuri. O astfel de măsură, dacă ei zic că e rea măsura TVA split generală, asta e mai rea decât TVA split generală. Poate mai au cunoştinţe în Italia, să nu mai ia pe nemestecate. O să vă explice domnul Mişa. (...) Este o încurcătură foarte mare, la aia nu ai soluţie. Sunt două lucruri importante care trebuie avute în vedere, şi anume, această diferenţă mare, câteva miliarde între ceea ce se declară şi ceea ce se încasează, într-adevăr, poate Guvernul ăsta e nebun, poate noi suntem toţi nebuni, am cam vrea să avem venituri la bugetul de stat, adică să nu se mai fure bani. Poate e nebunie şi poate e nesimţire, dar asta nu înseamnă că trebuie să sufere cei care sunt buni platnici. Al doilea obiectiv este ca cei care nu plătesc TVA aşa cum îl declară să îl plătească prin split TVA, care, analizăm toate ideile şi propunerile din această perioadă, s-ar putea, nu ştiu, să se finalizeze cu o variantă care să nu mai poată fi combătută de nimeni, doar de evazionişti", a afirmat Dragnea.

Comentarii

 • Ce calificari are un inginer mecanic pentru a evalua secretari de stat?

  02 octombrie 2017 4:53

  Zero barat! Nu are competentele necesare pentru a verifica nisi pe ministri, care lucreaza in domenii de care el, Dragnea nu are habar. La fel si cu secretarii de stat, care, la drept vorbind, sunt prea numerosi. Cum poate el, Dragnea, sa se pronunte asupra evaluarilor, daca nici nu pricepe ca schema este prea incarcata? Sunt 24 ministere - si astea sunt prea multe, pentru o tara in coada Uniunii Europene. Sunt in medie cate 5 sau 6 secretari de stat, pe fiecare minister. Aiuritor de multi. Probabil se pandesc intre ei. Si ce lefuri... Si cati subalterni... Si ne miram ca ne paste falimentul? Vai de tara asta, condusa de bezmetici!

  raspunde comentariului
 • Din nou e vita!

  02 octombrie 2017 0:34

  Din nou Dragnae e.vita sa se pronunte in legatura cu Belina. Isi lasa slugile sa ii scoata cu mana lor castanele din foc. Slugile care isi frig degetele de data asta sunt Tudorel Toader, zis si ministru al... Justitiei, ci-ca si Tudose, mare la stat, greu la gandire, ci-ca premier. Vor sa mutileze legile, ca sa scape de pedeapsa cele doua pupeze batrane, ministre, care au falsificat legile si geografia, ca Belinezul sa aiba in folos propriu "balta" si insula Belina si bratul deDunare, Pavel, inconjurate de 325 hectare din lunca Dunarii. Nimic nu e prea mult pentru teleormanean, chiar si geografia se poate modifica, legile, hotararile guvernamentale. De ce inghitim aceasta sfidare si batjocura? Pentru banii aruncati, pe care ii vom plati prin scumpiri si prin imprumuturi externe? Poate pentru ca suntem lasi?? Oricum, JOS PSD !!!!

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  01 octombrie 2017 8:42

  E IN SIGURANTA VIITORUL COPIILOR NOSTRI ??? Alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016 au fost castigate de partidul lui Dragnea, datorita TRADARII LIBERALE. Banditul Tariceanu, care a dat firmei STERLING petrolul si gazele din M.Neagra, PE SPAGA, a pus liberalii, pe cei din ALDE si pe multi dintre cei neinscrisi in ALDE, sa mobilizeze electoratul sa voteze PSD, amagind simpatizantii PNL-ului ca daca PSD obtine o majoritate consistenta, se va reface USL-ul si vor guverna liberalii alaturi de PSD, ca mai inainte. De aceea, PNL nici nu a mai facut campanie electorala. Toate actiunile declansate de banditii Dragnea si Tariceanu dupa alegeri, m-au determinat sa scriu pe forumul ziarului EVZ, incepand chiar din ianuarie 2017, postari in care avertizam ca ASISTAM LA O LOVITURA DE STAT IN CONTINUA DESFASURARE, prin care PSD vrea sa puna stapanire pe JUSTITIE. Aceasta actiune criminala, condusa de TARICEANU si DRAGNEA, continua. Remarc insa ca cei doi pucisti mai au in obiectiv SA ASIGURE SALARII SI PENSII NESIMTITE numai pentru membrii PSD-ului si anumiti simpatizanti care sprijina PSD. Acestia, cu totii, pot fi cel mult in numar de patru milioane de suflete fericite. Si noi, restul de 18 milioane de cetateni ai Romaniei, suntem atat de cazuti in cap, incat sa stam cu bratele incrucisate, pana devenim sclavii PSD-ului ? TREBUIE SA IESIM IN STRADA si sa cerem, fara intrerupere, pana se instaleaza un GUVERN DE UNIUNE NATIONALA, cu CATALIN AVRAMESCU PREMIER. Spuneti-mi o singura persoana care primeste salariu nesimtit sau pensie nesimtia de la stat si nu este votant al PSD-ului ! VRETI SA DEVENIM CU TOTII SCLAVI AI PSD-ului ???

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  01 octombrie 2017 8:03

  De ce domnule bandit de Teleorman ti-ai facut un GUVERN TUDOSE cu 135 de secretari de stat, in timp ce guvernul Frantei are doar 35 de secretari de stat ??? Si cati consilieri are fiecare secretar de stat din Guvernul Tudose ??? De ce domnule bandit Dragnea imbuibati oamenii PSD-ului cu toti banii de la bugetul statului, incat nu mai ramane nimic pentru investitii ??? De ce aruncati bugetul pe lichelele pesediste, care nu fac nimic pentru tara, in timp ce milioanelor de pensionari nu le ajung banii pentru medicamente ??? De ce ai furat domnule bandit Hotelul Turris cu 8 etaje din Turnu Magurele ??? De ce ai furat restaurante si magazine comerciale din acelasi oras de la Dunare ??? De ce ai furat CAP-ul din Salcia, cu 13 mii de hectare de teren agricol, cu silozurile, cu statia de masini si unelte agricole si cu crescatoriile de vaci si de porci ??? Vrei sa transformi 18 milioane de cetateni ai Romaniei in sclavi ai trantorilor neispraviti ai PSD-ului ???

  raspunde comentariului
 • ioan

  30 septembrie 2017 20:17

  acelasi limbaj de lemn al comunistilor care vrea sa iti dea impresia ca acum acum ei vor rezolva problemele tari care parca au fost facute de altcineva. iar in curand se va revarsa mierea si caini cu colaci in coada vor aparea. MINCIUNI MINCIUNI si iar MINCIUNI. problemele sunt create de ei, de marsevenia impletita cu incompetenta lor crasa. rezolvarea nu va veni niciodata de la ei deoarece ar insemna sa plece. TREZESTE-TE ROMANIA !!!!!!

  raspunde comentariului
 • Dwight L Patton

  29 septembrie 2017 20:59

  Berthold Brecht, laureat al Premiului Nobel pentru literatura ne-a avertizat inca din 1930 ca " omenirea va ajunge in pragul prabusirii, al autodesfiintarii .........atunci cand oamenii maiputin pregatiti, mai putin dotati cerebral, vor da lectii celor pregatiti si dotati cerebrali. Pentru cei interesting le recomand " Teroarea si Mizeriile celui de-al treilea Reich."Aflat intr-un concediu in TARA stramoseasca am realizat ca Romania se regaseste perfect incele anticipate de Brecht in urma cu 87 de ani.Cu actualul fond decizional , regasit perfect in Common Sense Bunul Simt a lui Thomas Paine"cei mai mari ignoranti si cei mai mari sarlatani ai umanitatii", TARA este total nefunctionala ! In orice perimetru geografic normal, asemenea persoane trebuie sa plece, daca urmaresc binele natiunii si nu posturile ei.Refuz sa cred ca Romania nu dispune decat de aceasta masa amorfa de purtatori ilegali de creier, de incapabili !Cu secole in urma toate Cancelariile Europei de uitau cu respect la acest popor care strajuia la granita de east a Europei acum..........Din nou revin la cuvintele lui Oliver Cromwell,"In the name of God, go-In numele lui Dumnezeu, plecati."Asta daca mai aveti putin respect fata de TARA!Dwight L Patton Anaheim, CA, USA

  raspunde comentariului
 • un roman

  29 septembrie 2017 20:38

  Familia,prieteni ,,secu si relatii,se numeste network de societate ce sa te mai miri,ca Romania,poporul,e in groapa,pina,la git, ne intirtim,in inertie cu regimul,sistemul asta

  raspunde comentariului
 • un roman

  29 septembrie 2017 20:31

  o alta mare gasca,grupare, bine emunerati, mai bine,ca-n tarile dezvoltate,mai democrate,nomenclatura,functionarii Statului Mafiot statului

  raspunde comentariului
 • un roman

  29 septembrie 2017 20:24

  gisculita de la Tarom aeriana trecuta la sol,la autostrazi si acuma unde cum zice,D.Patraru? la asa a-fona ,IQ ,smartul ei, apropo, noroc, ca in timpul lui Brancusi, ,nu era inventat biroul,sa-ti sprijinicotul si capul cu-o mina,pe face,iti scriau,obosita,obosita,satula de viata si munca,zicea Seful mai mare,

  raspunde comentariului
 • SECRETARI

  29 septembrie 2017 20:10

  135 secretari de stat? Va dati seama in ce tara traim? Oare cati palmasi trudesc pe plantatiile lor sa le asigure salariile de bugetari burghezi si spagile, eventual?

  raspunde comentariului
 • Codrin

  29 septembrie 2017 19:25

  lasati secretariatele si evaluati preturile pana nu e prea tarziu

  raspunde comentariului
 • Alta intrebare!

  29 septembrie 2017 19:13

  Cu cat s-a marit datoria nationala, de cand a fost instalat guvernul Tudose? Vrem cifre exacte, avem dreptul la informatie, pentru ca noi platim! Cu cat a crescut datoria nationala, de cand a preluat psd guvernarea. Iarasi cifre exacte! Ce se mai aude cu "gaura" din buget, de 10 miliarde, pe care ati pretins ca a lasat-o guvernul tehnocrat? Parca ati facut si o comisie parlamentara, platita tot din banii nostri. Vrem raportul complet. Urgent!

  raspunde comentariului
 • Nelu Stiuca

  29 septembrie 2017 19:10
 • Ecce Kurrupt

  29 septembrie 2017 19:09

  Pizderule, evident poziția strategică a Suplinitorului ecce korrektă!

  raspunde comentariului
 • STRADA

  29 septembrie 2017 18:35

  Veniti pana se mai poate. Nu mii, ci sute de mii! Jos coruptia si minciuna!

  raspunde comentariului
 • Noutate

  29 septembrie 2017 17:54

  Drag nea e vita!

  raspunde comentariului
 • CODRIN STEFANESCU SEF LA DNA...O IDEE

  29 septembrie 2017 17:45

  DACA DNA-ul AR FI PE MANA LUI DRAGNEA, AR TRIMITE PROCURORII ANTICORUPTIE LA MAI MULTE COMPANII DE STAT, LE-AR GASI SEFILOR ALORA NEPESEDISTI TE MIRI CE SEMNATURI NECONFORME, SI AR AVEA , ASTFEL, MOTIV PENTRU A PUNE IN FUNCTIILE ALEA OAMENI APROPIATI PARTIDULUI...Deci nu e rau DNA-ul, doar ca nu e controlat de cine trebuie...Pana la urma urmei, bine e ca programul de guvernare se aplica spre ...ce minunat...binele poporului si totul e stas cu scumpiri ce nu ne afecteaza...ba chiar nici nu se vede scumpirea la carburanti...

  raspunde comentariului
 • moshu49

  29 septembrie 2017 16:55

  Teodorovici are irizări de golănaș, dar cine din gruparea pesedistă să-l evalueze profesional pe ăsta?

  raspunde comentariului
 • Tepus

  29 septembrie 2017 14:52

  TARICEANU SI DRAGNEA SUNT PORCINE, CARE-AR VREA SA FURE JUSTITIA. SI NOI VREM ***** SA-I IA.

  raspunde comentariului
 • Don Liviu face perdea de fum

  29 septembrie 2017 14:44

  Don Liviu, exista doua posibilitati mari si late 1. Ori au uitat virgula de competenti ce sunt, ceea ce nu m-ar mira, cand vad nivelul de incompetenta din guvern 2 Ori au facut-o intentionat ca sa mai scoata si ei o shpaga, ceea ce nu ma mira de asemenea, doar stim cu totii politica de furturi si coruptie promovata de psd. Spuneti-ne mai bine ce procurori nu au dat curs dosarului, pentru ca e sarcina voastra sa reclamati fraude cand le constatati. Cat despre complicitate intre functionari, au luat exemplu de la sefii lor din guvern si parlament.

  raspunde comentariului
 • costica

  29 septembrie 2017 13:06

  Bani online la calculator, eficient si usor. Oferta limitata pentru cinci mii de persoane extrem de serioase. Castiguri de cel putin patru mii de dolari pe an. Oferim contract de rezolutie globala. Varsta minima 18 ani. Solicitati detalii mai multe la adresa de email pacurarucostica1963gmail com

  raspunde comentariului
 • Gasca din Galati

  29 septembrie 2017 12:54

  Hackerul impotent de etnie roma ,Black Lion , liderul uslas, codosul Adrian Bumb, etnicii romi, vrajitoarea Ramona Constantin si Bosku Bosku,familliile de alcoolici ,Rusu Costel si Laura, Bogoi Oratiu,Ado Adrian ,Baston Dumitru,Nicu Chirica,fam Metehau Liviu si Irimia Toader,si restul cloacei din Galati, ii ureaza domnisoarei Sanda Donciu, membru de nadejde a gruparii noastre, cu ocazia implinirii a 55 de foste primaveri, sa spioneze si sa calomnieze cat mai multi vecini de la etajul 4 si, cu rugamintea de a updata fotografiile de pe FB.Sperie pretendentii de pe diversele site-uri matrimoniale ai persoanele cu gusturi fine.Servim SRI si pe domnul Coldea! Bahto Delo!

  raspunde comentariului
 • Gasca din Galati

  29 septembrie 2017 12:54

  Hackerul impotent de etnie roma ,Black Lion , liderul uslas, codosul Adrian Bumb, etnicii romi, vrajitoarea Ramona Constantin si Bosku Bosku,familliile de alcoolici ,Rusu Costel si Laura, Bogoi Oratiu,Ado Adrian ,Baston Dumitru,Nicu Chirica,fam Metehau Liviu si Irimia Toader,si restul cloacei din Galati, ii ureaza domnisoarei Sanda Donciu, membru de nadejde a gruparii noastre, cu ocazia implinirii a 55 de foste primaveri, sa spioneze si sa calomnieze cat mai multi vecini de la etajul 4 si, cu rugamintea de a updata fotografiile de pe FB.Sperie pretendentii de pe diversele site-uri matrimoniale ai persoanele cu gusturi fine.Servim SRI si pe domnul Coldea! Bahto Delo!

  raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design