22.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăPoliticăKovesi face bilanțul DNA cu prietenii. Iohannis a anunțat că vine. Toader...

Kovesi face bilanțul DNA cu prietenii. Iohannis a anunțat că vine. Toader a spus că nu vine

Procurorul șef Laura Codruța Kovesi a anunțat că va prezenta bilanțul DNA pe anul 2017 în ziua de miercuri, 28 februarie, iar președintele Klaus Iohannis a confirmat că va asista la acest eveniment.

Anunțul referitor la programul de miercuri al șefului statului a fost prezentat, marți, de Administrația Prezidențială.

Şedinţa de prezentare a bilanțului DNA va avea loc la Cercul Militar Naţional începând cu ora 11.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, marţi, că nu va participa la şedinţa de bilanţ pe anul 2017 a DNA, deși a primit invitație din partea DNA pentru acest eveniment.

Ministrul și-a motivat efuul invocând faptul că nu a primit încă raportul de activitate al DNA pe anul 2017.

Șefa DNA l-a contrazis, informându-l că i-a trimis chiar marți documentul. Replica lui Toader către Kovesi a fost ironică: “Iar eu îl citesc în noaptea asta…”

Dialogul dintre Toader și Kovesi a avut loc la ședința CSM în care s-a analizat cererea ministrului Justiției pentru revocarea din funcție a șefei DNA.

În final, Secţia pentru procurori a CSM a dat aviz negativ, marţi, propunerii ministrului Tudorel Toader de revocare din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Curtea Penală Internațională cere arestarea șefilor Hamas dar și a premierului Netanyahu

Curtea Penală Internațională (CPI) cere arestarea principalilor lideri ai grupării Hamas dar și a premierului Israelului, Benjamin Netanyahu. Karim Khan, procurorul șef al CPI, a...

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, poate face un nou apel împotriva extrădării în SUA

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, poate face un nou apel împotriva extrădării în SUA, a decis Înalta Curte, potrivit BBC. Julian Assange a primit permisiunea de...

Nicu Ștefănuță cere lămuriri Jandarmeriei pentru comportamentul abuziv la care a fost martor, la protestul de solidaritate cu Palestina care a avut loc sâmbătă,...

Sâmbătă, 18 mai, a fost organizat protestul în solidaritate cu Palestina, care a pornit de la Piața Universității și a continuat până în Piața...
Ultima oră
Pe aceeași temă