3 C
București
vineri, 13 decembrie 2024
AcasăSportPreședintele PNL, Ludovic Orban, despre anchetele RISE Project privitoare la afacerile liderului...

Președintele PNL, Ludovic Orban, despre anchetele RISE Project privitoare la afacerile liderului social-democraților: dezvăluirile Rise Project: Dragnea se simte cu musca pe căciulă

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, duminică, la Bistrița, că  una dintre concluziile sale după dezvăluirile făcute de Rise Project despre liderul PSD, Liviu Dragnea, este că acesta "se simte cu musca pe căciulă", adăugând că relațiile dintre Dragnea și Tel Drum sunt "un fel de secret al lui Polichinelle", potrivit Agerpres.

"Sunt câteva concluzii pe care le-am tras. Prima concluzie este că Dragnea se simte cu musca pe căciulă. A doua concluzie pe care am tras-o este că actualul partid de guvernământ este în stare să folosească orice instituție a statului pentru a pune botniță presei libere, pentru că nu poate să-mi spună nimeni că este o întâmplare, o coincidență, controlul efectuat de ANAF la Rise Project exact în ziua în care trebuiau să facă dezvăluiri despre afacerile șefului PSD.

De altfel, se și știe că atât Grindeanu, cât și Tudose (fostul și actualul premier — n.r.) au încercat să îl schimbe pe șeful ANAF și nu au reușit, pentru că a fost ținut în funcție de Dragnea. Eu vă spun că nu sunt numai dezvăluiri, eu cred că până și copiii știu în Teleorman, că Tel Drum este al lui Dragnea, acesta este secretul lui Polichinelle, și că, de fapt, este vaca de muls a PSD. Acum, sigur, trebuie probe", a afirmat Orban, cu ocazia unei vizite în județul Bistrița-Năsăud.

În plus, liderul liberal consideră că o "mobilizare generală a opiniei publice" este în măsură să contracareze o parte din măsurile anunțate de PSD în programul de guvernare, enumerând în acest sens, printre altele, impozitul pe gospodărie și impozitul pe cifra de afaceri.

"O mobilizare generală a opiniei publice, care deja se simte, nu numai mediul de afaceri, și orice om care are cât de cât… Cu siguranță, dacă există o mobilizare generală, după părerea mea nu vor adopta aceste măsuri. De altfel, vedeți că deja au început să apară ezitări în declarațiile publice ale liderilor.

Sigur, nu înseamnă că au renunțat, pentru că ei au deja de plătit o notă de plată pentru măsurile pe care le-au luat — legea salarizării în sectorul public, creșterea punctului de pensie la 1.000 lei. Deja sunt niște note de plată care trebuie plătite și nu au de unde, pentru că se vede din economia reală care este răspunsul la toată demagogia lor populistă", a mai spus Orban.

RISE Project a publicat o nouă anchetă care îl vizează pe președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, pornind de la un raport secret al fostei „Doi și-un sfert”, serviciul secret al Ministerului de Interne, din care ar rezulta legăturile șefului PSD, Liviu Dragnea, cu SC TelDrum. Publicarea materialului a fost amânată din cauza unui control efectuat de ANAF la redacția RP.

 

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declaat, într-o intervenţie telefonică la postul de televiziune Digi24, că anchetele RISE Project se bazeaă pe "lucruri aluzine care nu au niciun fel de suport în realitate".

„Cei de la Rise Project dau publicității un așa-zis document furnizat de un serviciu de informații, dar acest document nu e certificat că ar fi fost furnizat de un serviciu de informații. Acest așa zis document conține tot felul de lucruri aluzive care nu au niciun fel de suport în realitate. Am citit informația care a apărut", a declarat liderul ALDE. 

Călin Popescu Tăriceanu a continuat prin a declara că în anul 2005 nu îl cunoştea pe Liviu Dragnea, aşa cum se arată în materialul publicat de jurnaliştii RP.

"Am aflat că în 2005 se conturau zorii prieteniei între mine și dl Liviu Dragnea. Pot să vă spun că în 2005 nu îl cunoșteam pe dl Dragnea, nici nu l-am cunoscut în 2005. Nu știu dacă ştiam la vremea respectivă cine e președintele Consiliului Judeţean la Teleorman. Eu eram în majoritatea politică de la aceea dată, dl Dragnea era în opoziţie.

Au fost inundaţii. Guvernul a alocat bani pentru pentru toate lucrările sau, mă rog, pentru o parte din lucrările afectate din toată ţara, nu într-un singur judeţ. Iar prim-ministrul nu stă să aloce fonduri pentru un obiectiv pe care-l indică raportul respectiv – un pod din Județul Teleorman. Sunt ministerele de linie care se ocupă cu identificarea obiectivelor care trebuie reparate după inundaţii, pot să vă dau exemple: Ministerul Educației ne trimitea lista cu şcoli, grădinițele, spațiile de învățământ care au fost afectate, Ministerul Sănătății cu infrastructura spitalicească, Trasporturile cu drumurile.

Toate aceste informații erau colectate la Ministerul Administraţiei şi Internelor care făcea în final sumarul acestor obiective şi propunea alocările de fonduri.

Pot să vă spun, în concluzie, că dacă toate documentele făcute de Rise Project seamănă cu acesta să știți că înseamnă că este o calitate jurnalistică jalnică. Nu are nimic de a face cu jurnalismul, ci cu o intenție evidentă de distorsiune a realității și cu intenția evidentă de a-l pune probabil în primul rând, nu vreau eu să mă consider piesa principală în acest puzzle, pe dl Dragnea, de a-l pune într-o lumină nevaforabilă și, sigur, în această operațiune dacă se poate să fiu și eu introdus nu ar strica, nu? În logica celor care au redactat aceste documente.

Nu există nicio dovadă că acest document este unul veridic. Eu nu știu dacă nu sunt informații luate de acolo și de dincolo, puse cap la cap, informații neverificate, pentru că eu nu-l cunoșteam, în primul rând, pe domnul Dragnea", a declarat şeful Senatului, într-o intervenţie telefonică la Digi24.

Direcția Generală de Protecție Internă (DGPI) susține, cu referire la ancheta RISE Project care îl vizează pe preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, că „presupusul document secret” dat publicității, joi, de jurnaliștii de la Rise Project nu îi aparține.

„Direcția Generală de Protecție Internă (DGPI) respinge ferm alegațiile potrivit cărora presupusul document secret ar aparține unității și, ca structură responsabilă  în materia asigurării coordonării și controlului activităților pentru protecția informațiilor clasificate la nivelul structurilor MAI, subliniază că, potrivit prevederilor legale în vigoare, acest tip de documente se gestionează de către emitenți. În acest context, DGPI  respinge categoric orice încercare de a implica unitatea în dispute de natură politică și îsi  reafirmă determinarea de a rămâne un serviciu echidistant, profesionist și dedicat îndeplinirii misiunilor încredințate prin lege”, se arată în comunicatul instituției menționate.

Cele mai citite

Record pe piața românească de artă: „Țărăncuță odihnindu-se” de Nicolae Grigorescu, adjudecată pentru 365.000 de euro

Casa de Licitații Artmark a înregistrat un nou record pe piața românească de artă în cadrul celei mai recente licitații de iarnă. Opera „Țărăncuță...

Comisia Europeană menține politicile stricte privind emisiile auto, în ciuda presiunilor

Comisia Europeană nu are în vedere modificarea politicilor actuale pentru reducerea emisiilor de carbon ale autoturismelor, a declarat comisarul pentru climă, Wopke Hoekstra, într-o...

Un trio rar de fosile de dinozauri, vândut la licitație pentru suma impresionantă de 15,7 milioane de dolari

Un trio rar de fosile de dinozauri a fost vândut la licitație pentru suma impresionantă de 12,4 milioane de lire sterline (15,7 milioane de...
Ultima oră
Pe aceeași temă