Legea salarizării, dedicație pentru amantele și copiii geniali ai politicienilor | OPINIE

de Mihai Duță , 07 aprilie 2017 - stire actualizata la ora 08:01, 08 aprilie 2017
Legea salarizării, dedicație pentru amantele și copiii geniali ai politicienilor | OPINIE

Pentru ce ar merita neamurile unui parlamentar un salariu de la o mie de euro în sus la stat dacă ăsta e primul lor job pentru că altcineva nu s-a găsit să-i angajeze? De geniali ce sunt?

Pentru o mie de euro trebuie să muncești serios în orice firmă privată. Nu ajungi la suma asta de la început. Trebuie să stăpânești bine domeniul de care te ocupi, să muncești des peste zece ore pe zi și chiar în weekend. Pe lângă asta, trebuie să mai ai și noroc. Și nu norocul de a fi băiatul lui tata sau fetița-secretară a vreunui potentat politic.

Dacă ar fi să ne luăm după ultima declarație a lui Eugen Nicolicea, toate neamurile angajate până acum prin Parlament sunt geniale și au câte un Nobel în poșetă. Altfel nu s-ar justifica o modificare a legii conflictului de interese care să-i apere cu atâta ardoare. Cred că oamenii ăștia care fac legea au uitat cu desăvârșire că pentru orice post la stat se dă un concurs. Și nu unul de împrejurări, cum își imaginează ei. Acolo s-ar vedea clar sclipirea de geniu sau prostia profundă.

Până acum, salariile de la stat erau jignitoare pentru neamurile și cunoștințele de partid. De bază era furtul, dar pentru asta le trebuiau funcțiile de conducere, iar acestea au devenit cam puține.

La miile de euro pe care le vehiculează ministrul Muncii, e foarte probabil ca toate locurile de la stat să fie arestate de politicieni și lăsate moștenire din generație în generație. Va fi plin de geniali și geniale care se vor lupta pentru bunăstarea noastră, a tuturor. Așa se vor întoarce și românii plecați din țară. Mă refer, desigur, la copiii foștilor prim-miniștri, miniștri și șefi de partide care sunt acum la studii pe-afară de bine ce-au condus țara părinții lor. Acum se vor întoarce cu siguranță, pentru că n-am auzit ca vreunul dintre ei să fie angajat la vreo importantă instituție internațională de sclipitor ce e. Aici, în țară, vor putea moșteni o funcție, vor lua niște mii de euro pentru țigări și vor trăi liniștiți din milioanele agonisite de muncitorii lor părinți.

Este evident că salariile din Sănătate, Educație și Administrația Publică sunt mizere pentru cei care într-adevăr fac ceva. Acești oameni au fost mințiți prea mult timp că li se vor da lefuri decente. Pentru ei trebuie neapărat făcute majorări.

Doar că, după cum arată legea salarizării, grilele par făcute pentru șmecheri, nu pentru profesori, medici, asistente sau alte categorii care au fost mereu defavorizate. La câte categorii de angajați amenință deja cu protestele, e clar că e ceva în neregulă.

O majorare haotică, de dragul acumulării de capital politic, înseamnă bani aruncați și acolo unde nu este neapărat necesar. Iar acest lucru ar putea însemna ca, la un moment dat, să nu mai fie bani pentru întreg aparatul bugetar.

Deocamdată, creșterea din pix a veniturilor pentru bugetari, combinată cu eliminarea conflictului de interese, pare un semnal pentru politicienii care vor să-și asigure pe viață rubedeniile și alte cunoștințe foarte apropiate, cu orice risc.

Comentarii

 • Negru Vasilica

  19 aprilie 2017 23:30

  Cauți o sursă nouă de bani?Ai alături o echipă unită! Câștigurimotivante pentru toți!Profită și tu acum!Totul funcționeazăexcelent!Oportunitatea este extraordinara!Ai numai de castigat!Aici ai o echipa senzationala!Fă bani cu calculatorul!Profita de aceastaoportunitate!Convinge-te ca suntem seriosi!Vino in cea mai ambitioasa echipa!Incepe acum si castiga bani!Cere acum detalii la adresa de emailvasilica.negruyahoo.com

  raspunde comentariului
 • teodor

  15 aprilie 2017 16:06

  Dacă vrei salar la stat,Tre să ai servici la statCa să ai servici la stat. Dacă vrei servici la stat Tre s-ai gir la trandafiriCa să ai servici la stat. Cine n-are gir la statRămâne pe la privatSă munceasca vai i amar Pe-un salar de *****.

  raspunde comentariului
 • spartacus

  09 aprilie 2017 14:31

  GENIALUL ALA DE NICOLICEA AR TREBUI LUAT LA PUMNI SI DUS CU SUTURI IN *** PINA LA EL IN MEHEDINTI. UN OLTEAN AROGANT COMUNIST CARE NE SERVESTE LA TELEVIZOR LECTII JURIDICE INVATATE CA SI IORDACHE PRIN PARLAMENT DARA FARA EXPERTIZA UNEI PROFESII

  raspunde comentariului
 • zap

  08 aprilie 2017 8:02

  Duta,, este clar de mult ca nu excelezi la neuron dar sa crezi ca legea asta făcută pentru 1,2 milioane de oameni, aii inteles duta, un milion doua sute de mii de oameni, este făcută special pentru cele 2-3 mii hai 10 mii de neamuri trebuie sa fii, nu prost ci ***** rau de tot!

  raspunde comentariului
 • teodor

  07 aprilie 2017 16:33

  OpinieFara discutie, ca sa primesti salariul corespunzator de pe grila de salarizare trebuie sa fii angajat. Pentru ca sa fii angajat trebuie ori sa fii pe lista, ori sa dai examen. Daca esti pe lista, sigur corespunzi cat timp nu fluieri in biserica. Daca ai reusit la examen, pe parcurs, seful isi va da seama daca esti "eficient" , adica daca politic corespunzi si daca nu corespunzi, atunci devii "ineficient" si se face tot posibilul ca locul tau de munca sa devina vacant.Vezi cum devine cineva un fel de servitor politic?

  raspunde comentariului
 • Mihaela

  07 aprilie 2017 15:22

  Lucru part time. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti cunostinte minime de navigare pe internet Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre newopportunity801gmail.com

  raspunde comentariului
 • Gabriel

  07 aprilie 2017 13:08

  Ar fi bine sa se abroge toate legile.Altele sa nu se mai faca.In felul acesta carcotasii de romani vor scapa de obsesia legilor cu dedicatiei.Pai,bai ........toate legile se adreseaza unor oameni.TOATE LEGILE SUNT CU DEDICATIE.

  raspunde comentariului
  • 'Adrisantul'...

   07 aprilie 2017 19:16

   Legea mutilata de Nicolicea are ca 'adrisant' rudele parlamentarilor, guvernantilor, etc. A spus-o chiar el! Asa ca, nu ataca 'carcotasii', 'adrisantule'...

   raspunde comentariului
 • eisndr

  07 aprilie 2017 11:22

  Ai dreptate Duta ,gandul acestor infractori dela putere este de a-si da legi care sa le permita sa fure ,sa-si scoata borfasii lor din puscarii ,si sa aiba ***** la dispozitie cat mai multe ,ma rog daca nu va place cuvantul spun amante dar este acelasi lucru.

  raspunde comentariului
 • PROPUNERE

  07 aprilie 2017 10:49

  PROPUN, DACA TOT E DEMOCRATIE, SA SE SCHIMBE SISTEMUL DE VOT...SA NU MAI VOTAM NUME PE CARE LE-AM AUZIT DOAR LA TELEVIZIUNILE CARE-I LAUDAU SI SA NU MAI VOTAM LISTELE LOR CU PERSOANE CARE AU CONTRIBUIT FAIN LA PARTID DAR CU CARE NOI NU NE-AM INTALNIT NICIODATA fata-n fata...CI SA NI SE DEA UN FORMULAR CU CASETA ALBA IN CARE NOI SINGURI SA SCRIEM DE TIPAR NUMELE PRESEDINTELUI, PARLAMENTARULUI, PRIMARULUI...FIECARE PE CINE CREDE DEMOCRATIC DE CUVIINTA....si cu riscul de a-si scrie acolo fiecare propria mama...CINE ARE CELE MAI MULTE NUMIRI...ALA SA FIE ALESUL...Vorbesc serios...traim intr-un secol digital si se poate asta...chiar daca ar dura ceva timp pana se afla numele celui votat cel mai mult...daca am stat 4 ani cu ei pe cap, mai putem astepta o luna ca sa se centralizeze cei votati in numarul cel mai mare... CHIAR E AIUREA SA IMI PUNA EI NUMELE HOTILOR PE BULETINUL DE VOT, IAR EU, DACA MERG LA URNE, SA FIU VINOVAT CA LA CONDUCERE SUNT NISTE TICALOSI...chiar cat mai costa un loc eligibil de consilier la primarie sau de parlamentar?! Cat trebuie sa mai donez pentru partid? Cate firme trebuie sa am? Si cat de obedient trebuie sa fiu fata de cei ce au acceptat sa fiu scris pe buletunul de vot?

  raspunde comentariului
 • Pro Verbe

  07 aprilie 2017 10:13

  ORICE CIOARA ISI LAUDA PUIUL....adica oricat de proasta e ruda parlamentarului, el insusi genial, cu siguranta e geniala si aceasta....cat despre cei strainul de familie care vrea sa ocupe un post frumusel...MAI BINE SA PLANGA MA-SA DECAT SA PLANGA MAMA

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design