De ce Kosovo și nu Catalonia? | OPINIE

de Mircea Petrescu , 01 noiembrie 2017 - stire actualizata la ora 09:08, 01 noiembrie 2017
Foto Arhivă

Acum trăim „fenomenul“ Catalonia. Dar, nu cu mulți ani în urmă, am trăit pe viu criza iugoslavă. Ce mai jale era atunci la Berlin, Bruxelles, Budapesta și în alte capitale. „Opresorul sârb“ îi exploata pe croați, sloveni, albanezi, macedoneni etc.

În paralel, în tabere special amenajate din Ungaria și din alte locuri, organizate cu bani din Vest, erau pregătite viitoarele structuri ale noilor entități statale. În special cele de forță. Pregătirea acestora mergea mână în mână cu bine orchestratele campanii ale mass-media occidentale de demonizare a liderilor politici sârbi. Mai ales a lui Slobodan Milosevici.

Apogeul mistificărilor îl reprezintă „crimele armatei iugoslave și ale sârbilor în Kosovo“. Acestea au reprezentat justificarea bombardării de către NATO a unui stat membru al ONU, independent și suveran. Belgradul era bombardat cum nu mai fusese din aprilie 1941. Atunci – de către Germania fascistă!

Fuga albanezilor din Kosovo de teama „opresorului sârb“ a fost o altă acțiune bine orchestrată de specialiștii unor servicii occidentale. De mai multe ori m-am dus la punctul de frontieră cu Macedonia, să văd, pe viu, exodul.   

Acest comentariu poate fi citit integral pe Dezacorduri.ro

Comentarii

 • Azor

  09 noiembrie 2017 13:59

  A fost razbunarea nemtilor pe sarbi care au provocat WWI si au rezistat cu succes in WWII. Aceeas razbunare ne paste si pe noi pentru actul de la 23 aug.

  raspunde comentariului
 • NEMTII AU FACUT UNIREA LOR IN MANIERA NATIONALISTA SI AU DECLARAT-O NATURALA ! ASA CA CINE SE ASEAMANA SE ADUNA SI CINE NU - SA SE DESPARTA (KOHL )

  06 noiembrie 2017 12:34

  Nemtii au facut in fel nationalist unirea lor si au dispus nationalismul in europa ... deci totul se aduna la Berlin daca Berlinul vrea catalonia ...va fi catalonia . Si distrugerea Iugoslaviei a fost un avertisment catre rusi si uniunia lor sovietica - defapt imperiul rus !

  raspunde comentariului
 • arhiducele

  01 noiembrie 2017 21:57

  Desigur ca bombardarea Serbiei a fost aiurea, desi tot ei au sustinut facatura numita Iugoslavia, din motive obiective la un momemt dat, caci nu stiau nici ei ce sa faca cu o adunatura de tribulete arhaice slave in buricul Europei.Totusi nu se poate compara Catalonia, cu drepturi peste drepturi, cu Kosovo. De altfel, Romania nici nu a recunoscut Kosovo.

  raspunde comentariului
 • Sorin

  01 noiembrie 2017 17:28

  Diversiuni kgbiste ati ajuns sa publicati. Doar un exemplu despre ******* de republica SLAVA, sarbii sunt slavi probabil ca stiati, situatia romanilor din Voevodina, Valea Timocului. Daca nu recunoasteti persecutiile la care sunt supusi acesti romani nu pretindeti ca sunteti altceva decat trolii kgbisti.

  raspunde comentariului
  • Franjo Glavina ZIVJELA HRVATSKA ! HRVAT SAM BIO I HRVAT CU BITI!

   02 noiembrie 2017 19:16

   Multumesc Sorin! Cretinul care scrie , un troll al Rusiei Serbiei habar nu avea ce se intampla in marea tara numita Jugoslavija. Cretinul nu a auzit de faptul ca armata jugoslava avea cadre de comanda numai sarbi, muntenegreni tot sarbi si macedoneni. De romanii din Timoc si Vojvodina nu a auzit. Ura lui contra a tot ce nu este sarb comunist razbate din fiecare fraza pe care o scrie. Sa ii uram un calduros SRBE NA VRBE! acestui gunoi bolsevic troll al Rusiei numit Mircea. Petrescu. Verisorii mei au murit impuscati in Vukovar de acesti criminali pe care acest gunoi ii ridica in slavi. Noi croatii am creat Jugoslavija cand credeam ca alaturi de cei cu care comunicam putem crea ceva trainic. Noi am rupt aceasta mizerie numita Jugoslavija in momentul in care ajunsese o inchisoare a tot ce nu rezona cu bestiile de la Beograd. Sorine, respectul meu pt tine! Iti multumesc din suflet pt comentariul tau!

   raspunde comentariului
 • cand o Lume intreaga, democratica, prospera, dezvoltata, care te-a primit in sanul ei sa faci bani, iti spune ca esti beat, TU sa NU te duci sa te culci!

  01 noiembrie 2017 16:05

  TU sa NU te duci sa te culci! ci sa-i intorci spatele tau razboinic si sa te arunci in bratele rUshilor panda! Deoare NU are nicio iesire la mare, cum Muntenegru - la fel si Latzaii = deTzinutii care despaduresc muntzii lui VENUS in seCURime - numele lor le vine de la SECURE-SECURUS, insa cineva nu poate pronunta R si atunci, nu-l pronunta si il inlocuieste fie cu L, ca un anaLfabet ce este!

  raspunde comentariului
 • George

  01 noiembrie 2017 15:39

  Casapeala e doar in mintea ta! Unde ai vazut tu asta?

  raspunde comentariului
 • Felie

  01 noiembrie 2017 15:19

  Lol...pt ca sunt singuri musulmani in o Iouropa crestina.De ce nu am avea si noi o Romanie mica in Sahara?Sa mancam mici sa batem cruci la biserici cum ar trece tanti Tatoiu strada in minijup batand cruce in Sahara?

  raspunde comentariului
 • brod

  01 noiembrie 2017 13:46

  Aha...dl. Adamescu a cârmit-o cu rușii, al căror purtător de cuvânt se face acest Petrescu...

  raspunde comentariului
 • vasile

  01 noiembrie 2017 9:36

  Catalonia era autonomă suficient. Kosovo, în schimb, era ținută în chingi de Belgrad. Poate că dacă i-ar fi dat mai multă autonomie rezultatul era altul. În rest, un articol anti-occidental, parcă scris de mâna lui Putin.

  raspunde comentariului
  • don kuku

   01 noiembrie 2017 12:43

   mai vasile, te supara adevarul, i-ti recomand sa tragi nadragii jos si stai capra poate vine trump , obama sau mos craciun si ti-o trage asa bine cum i-ti place tie

   raspunde comentariului
 • Kuminecaturile Gemene

  01 noiembrie 2017 9:31

  Ah dar evident Catalonia nu-i ca Kosovo... Axa Kurcubeului trebuia sa penetreze atunci intre buccile blocului estic dar acum ce interes ar avea sa le-o bage uistilor la gaura cacataloneza? Acum de exemplu ar trebui sa nu risipeasca vaselina deoarece Kurkistanul dintre Irak si Siria ecce foarte stramt...

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design