11.5 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăLifestyleCe sunt uleiurile esențiale și ce beneficii oferă

Ce sunt uleiurile esențiale și ce beneficii oferă

Pentru majoritatea persoanelor, uleiurile esențiale sunt o modalitate de a împrospăta aerul dintr-o încăpere, fiind o alternativă convenabilă și sănătoasă pentru diverse spray-uri sau difuzoare de parfum.

Ceea ce probabil nu știi despre aceste uleiuri este că ele au efecte terapeutice, demonstrate științific de nenumărate ori, în diverse afecțiuni sau alergii. Dacă vrei să te convingi, comandă uleiuri esentiale doterra de la Pravalia-Naturista.ro și testează-le chiar tu.

Citește în continuare ce sunt uleiurile esențiale și cum le poți folosi pentru a te bucura de beneficiile lor!

  • Ce înseamnă „uleiuri esențiale”?

Uleiurile esențiale sunt, de fapt, compuși volatili ai plantelor care sunt extrași în cea mai pură formă. Se pot obține prin mai multe metode, printre care presarea la rece și distilarea pe bază de aburi sau apă. Uleiul esențial conține aroma concentrată a plantei, astfel preluând atât mirosul, cât și caracteristicile acesteia.

Uleiurile esențiale Doterra sunt certificate ca fiind cele mai pure și cele mai sigure, având calități terapeutice garantate. Ele sunt distilate din plante exact la momentul perfect pentru a avea efectele maxime.

 

  • Cum se folosesc?

Efectele benefice se pot simți doar atunci când uleiul esențial este pur, de calitate superioară. De aceea, poți începe prin a comanda un kit de uleiuri esențiale Doterra.

Există numeroase modalități de a utiliza uleiurile, în funcție de preferințele tale. Principiul este același: odată ce uleiul intră în contact cu organismul, acesta se absoarbe foarte rapid, în doar 20 de minute, fiind metabolizat și eliminat în numai câteva ore.

Cel mai simplu mod este folosirea unui difuzor special, în care să pui câteva picături de ulei și să lași aroma să pătrundă în întreaga încăpere. Dacă dorești un efect mai intens, poți picura în palme puțin ulei, inhalând de aproape aroma degajată.

De asemenea, poți aplica uleiul și direct pe piele, acesta având atât efect local, cât și holistic. În cazul în care alegi această modalitate de folosire, asigură-te că uleiul este pur, căci acest lucru înseamnă proprietăți antiseptice, antiinfecțioase și antivirale. În caz contrar, dacă uleiul este îmbogățit cu substanțe chimice sau parfumuri artificiale, poți experimenta mâncărimi sau senzația de arsură.

 

  • Ce beneficii aduc uleiurile esențiale?

 

Pe lângă aroma plăcută, uleiurile esențiale sunt adevărate comori pentru cei care suferă de diferite afecțiuni sau au nevoie de anumite îmbunătățiri în viața lor.

1.    Uleiul de levănțică pentru relaxare
Folosește acest ulei într-un difuzor, la finalul unei zile lungi, pentru a te relaxa complet. Studii efectuate de-a lungul timpului au demonstrat că lavanda îți poate oferi o stare de calm, fiind perfectă înainte de culcare, pentru un somn liniștit și odihnitor. Pentru același efect poți folosi și ulei esențial de ylang-ylang, patchouli sau bergamotă.

2. Uleiul de mentă pentru mai multă energie
Cunoscut pentru aroma sa revigorantă, uleiul de mentă este recomandat atunci când ai nevoie de o reîmprospătare rapidă. De exemplu, pune 2-3 picături de ulei în difuzor când te afli la serviciu și ai nevoie de un boost de energie. Aceleași efecte le poți obține și cu uleiul de rozmarin sau busuioc.

3. Uleiul de arbore de ceai pentru ameliorarea inflamațiilor
Dacă te confrunți cu acnee, roșeață a pielii, coșuri sau chiar arsuri solare, acest ulei funcționează ca un anti inflamator puternic. Uleiul esențial de tea tree funcționează perfect și în cazul tăieturilor, zgârieturilor sau infecțiilor.

4.    Uleiul de citrice pentru bună dispoziție
Uleiurile esențiale din citrice au un efect minunat asupra stării de spirit, oferind un tonus pozitiv și energie. Folosește ulei de portocală, grapepfruit sau lămâie într-un difuzor și inhalează aroma delicioasă.

5. Uleiul de lemn de santal și tămâie pentru alergii
Alergiile de sezon pot fi controlate cu ajutorul acestor uleiuri esențiale, cunoscute pentru efectele lor benefice. Astfel, dacă te confrunți cu rinita alergică, utilizează un amestec din aceste două uleiuri în difuzor, mai ales în perioada premergătoare apariției alergiilor sezoniere.

Acestea fiind spuse, dacă nu ai încercat uleiurile esențiale până acum, alege ceea ce ți se potrivește și descoperă efectele minunate pe care le vei simți imediat!

Cele mai citite

Dintre atâția ciocoflenderi politruci îngrijorați de soarta lui Piersic, în campanie, care va rămâne Buză umflată?

Ilustrație: Marian Avramescu Starea de sănătate a actorului Florin Piersic a devenit subiect arzător pentru ciocoflenderii aflați la putere, în aceste timpuri de campanie...

Simona Halep nu va merge la Roland Garros

Simona Halep „a fost uitată” de Occident. Cât timp o va mai urmări ghinionul? Ce a putut scrie presa internațională despre ea după ce...

Finlanda vrea să aducă rezerviști pentru patrulare la granița cu Rusia

Finlanda plănuiește să folosească rezerviști pentru a patrula la granița comună cu Rusia. Mii de rezerviști ar putea fi trimiși în zonă. Decizia va...
Ultima oră
Pe aceeași temă