31 C
București
luni, 3 iunie 2024
AcasăȘtirile zileiAdina Florea candidează şi pentru funcţia de procuror la Secţia de ...

Adina Florea candidează şi pentru funcţia de procuror la Secţia de investigare a magistraţilor

De asemenea, Florena Esther Sterschi, propusă de Tudorel Toader pentru funcţia de procuror-şef la Secţia de resurse umane şi documentare din cadrul PÎCCJ, candidează în prezent la şefia Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie.

Secţia pentru procurori a CSM a dat aviz negativ atât propunerii ministrului Justiţiei în cazul Adinei Florea, cât şi celei care o vizează pe Florena Esther Sterschi.

Cele două propuneri se află acum la Preşedinţie, în analiza şefului statului.

Consiliul Superior al Magistraturii a anunţat joi lista candidaţilor la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie.

Potrivit unui comunicat al CSM, pentru funcţia de procuror-şef al Secţiei şi-au depus candidatura procurorii Ioan Viorel Cerbu, Elena Iordache, Iuliana Magdalena Olteanu, Florina Piloş şi Florena Esther Sterschi.

Pentru funcţia de procuror în cadrul acestei secţii candidează: Codruţa Simona Chindea, Adina Florea şi Sorin Eugen Iaşinovschi.

Toţi candidaţii vor susţine vineri interviul în faţa unei comisii din CSM.

Consiliul Superior al Magistraturii a declanşat, pe 12 octombrie, procedura de selecţie a candidaţilor pentru funcţia de procuror-şef al Secţiei de investigare a magistraţilor şi pentru ocuparea a cinci posturi de procurori în cadrul acesteia.

Cele mai citite

Există risc de inundații pe 15 râuri din România, avertizează specialiștii de la “Apele Române”

Specialiștii hidrologi din cadrul INHGA au emis o atenționare de Cod galben, valabilă începând de luni, 3 iunie 2024, de la ora 15:00, până...

A început procesul lui Hunter Biden. Ce pedeapsă riscă fiul președintelui SUA

Procesul în care fiul actualului preşedinte american Joe Biden, Hunter Biden, este acuzat pentru deţinere ilegală de armă a început luni la un tribunal...

Promisiunea lui Sorin Grindeanu: „La sfârşitul anului viitor se va circula de la Paşcani până la Bucureşti pe autostradă”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, promite că până la sfârşitul anului viitor se va circula pe autostrada A7 a Moldovei de la Paşcani...
Ultima oră
Pe aceeași temă