20.9 C
București
marți, 4 iunie 2024
AcasăȘtirile zileiMinistrul Sănătăţii: Florin Busuioc are parte de ”cele mai bune îngrijiri la...

Ministrul Sănătăţii: Florin Busuioc are parte de ”cele mai bune îngrijiri la Spitalul din Craiova”

UPDATE

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că actorul Florin Busuioc a suferit un infract masiv şi că acesta are parte de „cele mai bune îngrijiri la Spitalul din Craiova”, Pintea negând informaţiile apărute în spaţiul public potrivit cărora operaţia de montare a unui stent ar fi fost efectuată de un medic rezident. De asemenea, Pintea a negat că medicii nu puteau intra în sala de operaţie fără acordul şefului Secţiei de Cardiologie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Într-o intervenţie telefonică la Antena 3, ministrul Sănătăţii a spus că trei medici, între care un rezident, s-au aflat în sala de operaţie atunci când actorul Florin Busuioc a fost supus unei intervenii chirurgicale de montare a unui stent.

„Pacientul a beneficiat de intervenţia medicilor în momentul în care a fost nevoie, la timp, practic el a fost resuscitat de echipele SMURD, transportat la unitatea de primiri urgenţe, acolo i s-a făcut o procedură iniţială tromboliză iar apoi a fost stentat în 3 ore de la producere infarctului. A fost un infarct masiv. Medicul care a stentat este un medic primar, medicul rezident despre care se vorbeşte că ar fi făcut intervenţia a asistat la această procedură. De asemenea, în sală s-a mai aflat un medic electro-fziolog cu competenţe europene. Florin Busuioc a avut parte de cele mai bune îngrijiri şi are în continuare parte de cele mai bune îngrijiri la Spitalul din Craiova. E adevărat că şeful de Secţie Cardiologie nu a răspuns iniţial la telefon, era oricum destul de târziu, dar asta nu înseamnă că cineva nu şi-a făcut treaba” a sus Pintea.

Aceasta a explicat că nu s-a pus problema ca medicii să nu poată intra în sala de operaţie cu pacientul, ci că şeful Secţiei de Cardiologie din spital, medic intervenţionist, nu a răspuns la telefon şi a fost chemat alt medic intervenţioist de acasă.

„Există cardiologi intervenţionişti în multe spitale din ţară, dar nu suficienţi cât să acopere o gardă. Cinci, de exemplu, ar trebui să acopere o gardă. Aşa că se procedează la chemări de la domiciliu sau garda la domiciliu. Este o practică uzuală, inclusiv în străinătate. Prin urmare, a fost contactat şeful de secţie nu a răspuns la telefon şi atunci managerul l-a sunat pe următorul medic primar care a venit la spital şi a făcut intervenţia” a precizat Pintea.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că se bucură pentru faptul că în sala de operaţie s-a aflat şi un medic rezident pentru că faptul că a asistat la intevenţie îl va ajuta în carieră.

Sorina Pintea a precizat că actorul va rămâne în continuare în spitalul din Craiova. 

În vârstă de 56 de ani, actorul Florin Busuioc a făcut infarct marţi seara, imediat după spectacolul pe care-l avea la Craiova, la faţa locului fiind chemat un echipaj SMURD care l-a resuscitat minute bune, după care l-a transportat la Spitalul de Urgenţă din oraş pentru o intervenţie chirurgicală. Operaţia la care a fost supus actorul a fost finalizată cu succes. “A suferit din păcate un stop cardiac. A fost resuscitat de echipajul SMURD, dus la spitalul din Craiova şi acolo este sub tratament acum. Încă starea sa este gravă”, a declarat pentru Mediafax secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

Potrivit unor surse medicale, şeful Secţiei de Cardiologie şi-a închis telefonul, fiind chemat de acasă un medic tânăr, Paul Traşcă, ce la ora transmiterii ştirii, a intrat în sala de operaţie pentru a-i pune stenturi actorului. Sursele medicale mai spun că starea lui nu permitea transportul la Bucureşti. “Confirm faptul că Florin Busuioc a suferit un infarct. Nu ştiu exact în ce stare mai e, dar ştiu că a fost resuscitat şi că starea lui nu e una bună. Voi reveni cu detalii ulterior”, potrivit purtătorului de cuvânt al unităţii spitaliceşti, Cristina Geormaneanu.

Aceasta a mai declarat presei că actorul se află acum în afara oricărui pericol, medicii efectuând o operaţie minim invazivă, pentru montarea unui stent. “Operaţia a fost o reuşită, i s-a montat un stent şi acum pacientul este în afara oricărui pericol. În legătură cu celelalte detalii, familia nu îmi permite să dau nicio declaraţie. Important este, însă, că totul s-a terminat cu bine”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Busuioc se afla în sala Filarmonicii Oltenia din Craiova, unde juca în spectacolul Central Park. El a început să se simtă rău în timpul spetacolului. Starea lui Busu este extrem de gravă, fapt confirmat de colegii lui. După primul stop cardiac, în urma căruia a fost resuscitat, actorul a mai suferit alte două. 

Elena Marinescu
Elena Marinescuhttp://elena-marinescu
Elena Marinescu, redactor Rl online
Cele mai citite

GALERIE FOTO. Un jucător de la Aston Villa i-a cerut nuduri Alexiei

Alexia Grace, modelul catalogat drept „cea mai sexy fană a lui Aston Villa” susține că a fost contactată în privat de unul dintre jucătorii...

APIA: 7 iunie, termenul limită pentru depunerea cererii de plată în Campania 2024

Termenul limită de depunere a cererilor de plată în cadrul Campaniei 2024 este 7 iunie, inclusiv, informează, luni, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru...

Marketingul online poate aduce 200% profit: Sfaturile experților pentru antreprenori

Află cum pot obține antreprenorii profit de până la 200% din investiția în marketing online față de cel tradițional de la experții în domeniu.  Cuantifică...
Ultima oră
Pe aceeași temă