20.6 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăInternaționalSUA: Eşec al unui test cu rachetă balistică intercontinentală

SUA: Eşec al unui test cu rachetă balistică intercontinentală

Potrivit unui comunicat al comandamentului forţelor aeriene ale SUA responsabil de această componentă a forţei de descurajare (Air Force Global Strike Command), racheta, care nu era echipată cu focos, a fost distrusă deasupra Oceanului Pacific în jurul orei locale 04:42 (11:42 GMT) din cauza unei ‘anomalii’.

Nu se precizează natura anomaliei detectate la această rachetă, lansată de la baza Vandenberg. ‘Orice eveniment neaşteptat din timpul testului poate reprezenta o anomalie’, s-au limitat să indice forţele aeriene americane (US Air Force).

‘Deoarece anomaliile pot fi cauzate de mai mulţi factori legaţi de echipamentul însuşi sau de echipamentele de testare, va fi necesară o analiză atentă pentru a determina cauzele acestui eşec’, se adaugă în comunicat.

Statele Unite testează în mod regulat ICBM-urile lor învechite. Ultimul test de acest tip a avut loc în luna aprilie şi s-a desfăşurat cu succes.

Chiar dacă Războiul Rece s-a terminat, SUA dispun în continuare de sute de rachete Minuteman III, răspândite în silozuri de lansare pe întreg teritoriul ţării.

În următorii 20 de ani, Air Force planifică modernizarea rachetei Minuteman III şi înlocuirea ei cu noua rachetă cunoscută doar sub numele de ‘Ground-Based Strategic Deterrent’ (GBSD), “Descurajare Strategică Terestră”.

Cele mai citite

Tragedie la Marea Neagră! O navă s-a scufundat. Trei persoane sunt date dispărute

Sâmbătă dimineață, o navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe, anunță Autoritatea Navală Română....

Scenă în aer liber în curtea interioară a Primăriei Capitalei

Curtea interioară a Primăriei Capitalei se va transforma, sâmbătă, într-o scenă în aer liber, unde vor răsuna melodii celebre din muzica ușoară românească, balade...

Ciolacul, expus la Antipa, de Noaptea Muzeelor

Ilustrație: Marian Avramescu Iubitorii de cultură vor avea parte de ceva cu totul special, astăzi, de Noaptea Muzeelor, la Antipa. Muzeul Național de Istorie Naturală...
Ultima oră
Pe aceeași temă