3.7 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSportVIDEO. Iohannis şi Ponta, întâlnire la Cotroceni

VIDEO. Iohannis şi Ponta, întâlnire la Cotroceni

UPDATE 13:30  Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale la întâlnirea preşedintelui Klaus Iohannis cu prim-ministrul Victor Ponta au mai participat ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, ministrul Finanţelor Publice, Darius Vâlcov, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, precum şi consilierii prezidenţiali Dan Mihalache, George Scutaru şi Cosmin Marinescu.

video: youtube.com

Temele principalele de discuţie au fost situaţia execuţiei bugetare pentru anul 2014 la nivelul MApN, fondurile alocate pentru Apărare în 2015 şi perspectivele pentru următorii doi ani, precum şi stadiul demersurilor întreprinse de Guvern pe lângă partenerii externi în vederea majorării deficitului bugetar astfel încât să se facă o eventuală alocare suplimentară de 0,3% din PIB în anul 2015 pentru finanţarea cheltuielilor militare.

”Această discuţie se înscrie în seria demersurilor instituţionale în sfera securităţii naţionale în conformitate cu atribuţiile constituţionale ale Preşedintelui României”, a precizat Administraţia Prezidenţială. Alte teme abordate în cadrul întâlnirii au fost stadiul atragerii de fonduri europene, precum şi modalităţile de îmbunătăţire a absorbţiei acestor fonduri”, mai informează Mediafax.

Potrivit înregistrării video transmisă de Administraţia Prezidenţială, preşedintele Klaus Iohannis a declarat în deschiderea întâlnirii cu reprezentanţii Executivului că a dorit să aibă o discuţie, pentru pregătirea deplasării pe care o va face, săptămâna viitoare, la Bruxelles.

Şeful statului a menţionat că la Bruxelles se va întâlni cu preşedintele Comisiei Europene, cu preşedintele Consiliului European şi cu Secretarul General NATO, precizând că problemele care se discută acolo ţin de buget, dar şi de absorbţia fondurilor europene.

 

***

Klaus Iohannis, preşedintele României, şi premierul Victor Ponta vor avea o întâlnire ”de lucru”, joi, la ora 11.00, la Palatul Cotroceni. Tema discuţiilor va fi situaţia execuţiei bugetare pentru anul trecut la nivelul MApN, fondurile alocate pentru Apărare în 2015 şi perspectivele pentru următorii doi ani.

Alături de premierul Ponta la Cotroceni vor mai merge şi ministrul Apărării, dusa, ministrul Economiei, Darius Vâlcov şi Bogdan Teodorovici, ministru Fondurilor Europene.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/97bae378015912f8efe312d47327847d/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

 

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă