24.2 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăEconomieCum să devii antreprenor: Sfaturi care te vor ajuta să ai succes...

Cum să devii antreprenor: Sfaturi care te vor ajuta să ai succes în afaceri

Te întrebi cum să devii antreprenor? Atunci, ai nimerit pe articolul care trebuie. Deoarece nu este chiar așa de greu pe cât pare să devii antreprenor. Ține cont de sfaturile de mai jos și o să-ți sporești șansele de reușită în afaceri.

Găsește o idee

Primul lucru pe care trebuie să-l faci dacă te întrebi cum să devii antreprenor este să te gândești la o idee de afaceri. După ce găsești ideea de afaceri, ar fi recomandat să realizezi un studiu de piață. Un astfel de pas te va ajuta să vezi dacă există o piață pentru afacerea ta și, de asemenea, dacă ideea ta de business are șanse de reușită. Mai mult, studiul de piață o să-ți demonstreze dacă ideea ta este posibilă. După efectuarea analizei de piață, o să găsești răspunsurile la întrebări precum „O să fie oameni care o să dorească să plătească pentru serviciile și/sau produsele mele?” și „Ce se poate întâmpla dacă puterea de cumpărare a potențialilor mei clienți se reduce la jumătate în decurs de câteva luni?”.

Nu este obligatoriu să reinventezi roata

Ar fi de preferat ca ideea afacerii tale să fie unică, însă nu este o condiție obligatorie ca să reușești în business. Există nenumărate idei geniale de afaceri care au murit înainte de a se naște. Așa că nu ideea nu este cea mai importantă. Ci să te apuci de ea și să nu renunți până ce lucrurile nu funcționează așa cum îți dorești tu.

Fă-ți un plan de afaceri

Unul dintre răspunsurile la întrebarea „Cum să devii antreprenor?” este, neapărat, „Îți faci un plan de afaceri”. Planul de afaceri este obligatoriu, nu facultativ, indiferent dacă vrei să îți deschizi o fermă de struți sau o fabrică de țiglă metalică. Un plan de afaceri o să-ți arate, printre altele, ce investiții va fi nevoie să faci, care sunt costurile necesare pentru supraviețuirea și dezvoltarea firmei în primii doi ani de funcționare și cum îți vei promova serviciile și/sau produsele afacerii.

 

Ține cont de lucrurile mai puțin plăcute

Antreprenoriatul nu este doar despre idei și planuri de business, ci și despre lucruri mai puțin plăcute. Ca viitor antreprenor vei fi nevoit, printre altele, să concediezi oameni, să pui în așteptare anumite proiecte sau să renunți la altele și, totodată, să te asiguri că afacerile potențialilor colaboratori sunt în regulă, din toate punctele de vedere. Dacă vrei ca posibilii colaboratori să nu reprezinte niciun risc pentru firma ta, cel mai bine ar fi să le evaluezi businessurile. Pentru analiza viitorilor parteneri apelează la o companie care deține un catalog de firme și, în plus, oferă servicii de verificare și monitorizare juridică a tuturor afacerilor din România.

Cele mai citite

„Pufu” de la RAR, pus pe pilotul automat al sforarului șef Mîndrescu

Directorul general al Registrului Auto Român (RAR), agronomul Mihai Alecu „Pufu”, este doar o marionetă a sforarului șef al Ministerului Transporturilor, secretarul de...

Polițiștii și procurorii fac peste 150 de percheziții, în dosare cu prejudicii de peste 30 de milioane lei

Polițiștii și procurorii români au efectuat peste 150 de percheziții domiciliare în ziua de joi, 30 mai 2024, aceasta fiind cea de-a patra zi...

Ucrainenii au lansat un atac major asupra unei baze rusești din Crimeea

Ucrainenii au lansat un atac major împotriva unor ținte militare ale rușilor din Crimeea. Au fost vizate o bază navală, o ambarcațiune de patrulare...
Ultima oră
Pe aceeași temă