27.7 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialArcelorMittal retrage de pe Bursă companiile care dețin combinatele din Iași și...

ArcelorMittal retrage de pe Bursă companiile care dețin combinatele din Iași și Roman

Grupul ArcelorMittal a decis să delisteze de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) companiile care deţin combinatele din Iaşi şi Roman, iar societatea care deține combinatul din Hunedoara va fi transferată de pe Rasdaq pe platforma AeRO, potrivit Mediafax.

În cazul ArcelorMittal Hunedoara (SIDG), acţionarul majoritar a decis transferul pe sistemul ATS al BVB, care va fi relansat săptămâna următoare sub numele AeRO.

Grupul ArcelorMittal controlează participaţii de 98,36% la ArcelorMittal Roman şi de 99,72% la Arcelormittal Iaşi, prin intermediul companiei ArcelorMittal Tubular Products Holding, înregistrată în Olanda. La combinatul din Hunedoara, ArcelorMittal are o deţinere de 96,4%, dar printr-o altă companie, ArcelorMittal Holdings, înregistrată în Elveţia.

Grupul ArcelorMittal deține în România patru unităţi de producţie, la Galaţi, Hunedoara, Iaşi și Roman. ArcelorMittal exportă peste 70% din producţia din România.

Bursa de Valori Bucureşti va relansa pe 25 februarie secţiunea de tranzacţionare de acţiuni a actualei pieţe ATS sub denumirea AeRO. Piaţa AeRO este segmentul dedicat acțiunilor din cadrul sistemului alternativ de tranzacționare al BVB. Acesta este un segment de piață dedicat listării companiilor la început de drum, pentru finanțarea proiectelor, creșterea vizibilității și contribuției la dezvoltarea mediului de afaceri.

Cele mai citite

Doi cetățeni ucraineni au fost recuperați de Salvamont și Poliția de Frontieră în Munții Maramureșului

Cei doi cetăţeni ucraineni care au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului au fost găsiţi de echipa mixtă formată din salvamontişti şi poliţişti...

Julian Assange, liber, după un acord cu justiția americană

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a pledat miercuri culpabil de încălcarea Legii americane privind spionajul în faţa unui tribunal din Insulele Mariane de Nord, un...

Iohannis, la Consiliul European, unde se discută sprijinul pentru Ucraina și Republica Moldova

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, mâine şi poimâine, la Consiliul European, la Bruxelles, printre subiectele reuniunii numărându-se sprijinul pentru Ucraina şi Republica Moldova, respectiv...
Ultima oră
Pe aceeași temă