26.6 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSpecialGral Medical a înregistrat venituri de 53 de milioane lei în...

Gral Medical a înregistrat venituri de 53 de milioane lei în primul semestru din 2015

 

 

G

 

ral Medical a reușit să înregistreze în primul semestru din 2015 o cifră de afaceri de 53 milioane lei, în creștere cu  12% față de perioada similară a anului 2014. Compania a reușit să își mențină creșterea cu 2 cifre într-o perioadă în care piața serviciilor medicale a avut un trend de creștere mai mic.

Motorul creșterii companiei îl reprezintă Spitalul OncoFort, cu o creștere susținută pe secțiile deja recunoscute la nivel național, radioterapia – coordonată de prof. dr. Rodica Anghel, și chirurgia oncologică – coordonată de prof. dr. Irinel Popescu. Spitalul OncoFort a devansat veniturile din anul anterior cu peste 30%, un motiv fiind specializarea secției de chirurgie pe intervenții cu grad ridicat de complexitate, mărirea echipei de chirurgi pe specialități complementare (chirurgia toracică, chirurgia sânului și chirurgia reconstructivă) și o dublare a numărului de pacienți din provincie ce au apelat la serviciile de radioterapie.

Coordonatorul secției de chirurgie din cadrul spitalului OncoFort, prof. dr. Irinel Popescu,  a reușit să depășească perfor­manța de 100 de intervenții chirurgicale la Spitalul OncoFort. „Indicația chirurgicală este evaluată la noi într-o ședință multidisciplinară, de aceea actul chirurgical corect inserat în tratamentul cancerului oferă pacientului cele mai bune șanse. Cele deja peste 100 de intervenții dovedesc că în cadrul unui spital privat, bine dotat, se poate face o chirurgie complexă și de înaltă performanță“, ne-a declarat ilustrul chirurg prof. dr. Irinel Popescu.

Aceeași creștere a fost susți­nută și de centrele din provincie, care au încheiat semestrul cu o creștere cu 35% față de anul anterior. Centrele medicale Gral din provincie au înregistrat o creștere a numărului de pacienți cu 30% și o extindere a parteneriatelor cu alte centre medicale din regiune. „Pe baza rezultatelor obținute în semestrul 1 și a trendului pozitiv din următoarele luni, suntem optimiști că vom atinge în acest an valorile bugetate. Este anul în care creșterea cu 2 cifre procentuale se va înregistra cu predilecție în dreptul afacerilor care au o creștere sănătoasă, iar acestea vor dicta regulile pieței“ – Chițan Robert, director promovare-dezvoltare Gral Medical.

Pentru anul 2015 compania și-a bugetat o cifră de afaceri de 111 milioane lei și un buget de investiții de 5,5 milioane euro; prima investiție a fost efectuată la începutul anului, când Gral a  reușit să inaugureze 2 clinici de mari dimensiuni în Ploiești și București pe o suprafață totală de peste 2.200 mp. În următoarea perioadă Gral Medical are în desfășurare proiecte noi, la fel de îndrăz­nețe ca și până acum, ce se vor regăsi în deschiderea unei secții noi de radioterapie ultramodernă ce va permite efectuarea de tratamente în premieră în România, dar și prin inaugurarea de centre noi în țară, acolo unde vor exista oportunități strategice. „Dacă din 2011 am reușit să oferim românilor servicii performante de radioterapie ca-n Occident, acum suntem foarte aproape de a reuși să implementăm tratamente inovative din domeniul radioterapiei, unice în România, astfel încât pacienții să nu mai fie nevoiți să plece în străinătate pentru un tratament complet“ – Chițan Robert, director promovare-dezvoltare Gral Medical.

Gral Medical este una dintre cele mai importante companii de servicii medicale private din România, iar în prezent este lider pe segmentul oncologic și al cardurilor de sănătate destinate persoanelor fizice. Cele mai importante 2 firme ale grupului Gral Medical sunt: Gral Medical și Medical Center Gral, unde activează peste 24 de clinici și laboratoare, iar echipa medicală depășește în prezent 1.200 de persoane.

(sursa: comunicat)

Cele mai citite

Tragedie în Columbia: Un mort și nouă răniți după prăbușirea unei cabine a telefericului din Medellin

O persoană a murit şi alte nouă au fost rănite după ce una dintre cabinele telefericului din Medellin s-a prăbuşit, a declarat primarul celui...

România, evaluări pozitive din partea OCDE

România atinge încă două ţinte pe drumul către aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), din perspectiva alinierii la cele mai bune...
Ultima oră
Pe aceeași temă