27.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăInternaționalVIDEO. Coreea de Nord susține că a testat cu succes o rachetă...

VIDEO. Coreea de Nord susține că a testat cu succes o rachetă cu focoase multiple

Coreea de Nord a reuşit ieri testul unei rachete cu focoase multiple, a informat joi agenţia de stat nord-coreeană KCNA.

Regimul de la Phenian „a efectuat cu succes pe 26 iunie un test de separare şi control al unor focoase mobile individuale”, a indicat agenţia, precizând că „ogivele separate au atins trei ţinte coordonate”.

Potrivit KCNA, acest tir a urmărit să testeze capacitatea Mirv („Multiple Independently Identificable Reentry Vehicle Technology”) de a trage mai multe focoase independente folosind o singură rachetă balisti

Armata sud-coreeană a anunţat miercuri că Coreea de Nord a testat ceea ce părea a fi o rachetă hipersonică, dar proiectilul a explodat în zbor după ce a călătorit aproximativ 250 de kilometri deasupra Mării Japoniei.

Potrivit KCNA, testul „a fost efectuat folosind motorul din prima etapă a unei rachete balistice cu combustibil solid cu rază intermediară de 170 până la 200 km”.

Eficacitatea unei momeli separate de rachetă a fost verificată şi de un radar antiaerian.

KCNA

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă