24 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSpecialScandal sexual la Harvard. Autoritățile au deschis o anchetă

Scandal sexual la Harvard. Autoritățile au deschis o anchetă

Biroul pentru Drepturi Civile (OCR) al Departamentului american pentru Educaţie a lansat o anchetă asupra eşecului Harvard College de a combate violenţele sexuale produse în campus, relatează Huffington Post, în ediţia electronică de luni, potrivit Mediafax.

Departamentul pentru Educaţie va investiga acuzaţiile potrivit cărora colegiul nu a răspuns prompt la informaţiile privind violenţa sexuală, mediul sexual ostil la care sunt expuşi studenţii şi, în unele cazuri, faptul că victimele unor agresiuni care au fost forţate să locuiască în aceeaşi clădire cu presupusul agresor.

Oficialii federali răspund unei plângeri întocmite de un grup de studenţi la 31 martie.

OCR a declarat că ar vrea să viziteze campusul pentru a discuta cu studenţii şi personalul, dar nu a precizat când anume. Harvard University nu a făcut comentarii.

"Este greu de spus de ce şcoala tărăgănează sau de ce Harvard este aşa de rezistentă în a lua aceste decizii politice", a declarat cercetătoarea Michelle Maziar, absolventă a universităţii.

Maziar susţine că este nevoie de mai mult decât schimbări politice pentru a contracara mediul ostil din punct de vedere sexual de la Harvard.

Informaţia privind o anchetă federală face din Harvard University cea de-a doua şcoală investigată de OCR, după Harvard Law, în 2011.

Cele mai citite

Accident pe DN1. Un microbuz cu elevi a fost implicat

Un microbuz cu elevi a fost implicat, miercuri, într-un accident rutier pe DN 1, la intersecţia cu breteaua de legătură cu A1, în zona...

Ca-n vremurile bune: Trafic blocat la Universitate după calificarea României în optimile de finală ale EURO 2024

După încheierea partidei România - Slovacia, mii de fani care au vizionat meciul în Piața George Enescu, în fața ecranului special amenajat, s-au deplasat...

Cod galben de furtuni în 10 județe, până mâine dimineață. HARTA

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă până joi dimineaţa în zece judeţe din vest.Astfel, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă