24 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSpecialO grupare jihadistă revendică atentatele de la Cairo

O grupare jihadistă revendică atentatele de la Cairo

Atentatele de lângă Universitatea din Cairo, soldate cu moartea unui general din poliţie miercuri, au fost revendicate de o grupare jihadistă, relatează AFP, citată de Mediafax.

Gruparea Ajnad Misr ("Soldaţii Egiptului", în arabă) a anunţat că a organizat atacul ca reacţie la "intensificarea campaniei de arestări a femeilor şi fiicelor" Egiptului, fără să ofere mai multe precizări.

"Explozia celei de-a treia bombe a fost întârziată din cauza prezenţei unui număr mare de civili", a precizat Ajnad Misr într-un comunicat postat pe pagina sa de Facebook şi pe contul său de Twitter.

Un general din poliţia egipteană a fost ucis, iar alte cinci persoane rănite, miercuri, la Cairo, în explozia a două bombe, au anunţat serviciile de securitate, în condiţiile în care Egiptul se confruntă cu un val de atentate de la demiterea preşedintelui islamist Mohamed Morsi.

Două explozii au avut loc aproape simultan lângă Universitatea din Cairo, considerată un bastion al contestării Guvernului format de armată după demiterea şi arestarea, la 3 iulie anul trecut, a singurului preşedinte ales democrat în Egipt.

Atentatul de la Cairo are loc la câteva zile după ce fostul şef al armatei, care l-a demis pe Mohamed Morsi, mareşalul Abdel Fattah al-Sissi, a confirmat că va candida pentru alegerile prezidenţiale prevăzute în 26 şi 27 mai.

Cele mai citite

Maramureș: Șoferul unei mașini de la salubritate a sărit de la volan şi a murit după ce s-a lovit de un podeţ

Angajaţii de la salubrizare se aflau la finalul programului de lucru când, într-o pantă abruptă din satul Văleni, Maramureş, maşina de gunoi ar fi...

România s-a calificat în optimile de finală ale EURO 2024 de pe primul loc al grupei E

România s-a calificat pentru a doua oară în istorie în optimile campionatului european de fotbal.Toate cele patru echipe au terminat la egalitate de puncte,...

A fost ales noul secretar general al NATO

Cele 32 de state membre ale NATO l-au numit astăzi pe prim-ministrul interimar olandez Mark Rutte în postul de secretar general al Alianţei, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă