24 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSpecialZece medici de la Spitalul de Arși, arestați preventiv

Zece medici de la Spitalul de Arși, arestați preventiv

Zece medici de la Spitalul de Arși din Capitală, printre care și directorul medical Vitalie Stan, au fost arestați preventiv, în ancheta privind internările în baza unor diagnostice false şi realizarea ilegală a unor operaţii estetice.

Medicii puneau diagnostice false pentru a-i putea interna pe pacienții cărora le făceau operații estetice precum rinoplastie, implanturi mamare și implanturi fesiere. Cei ce făceau aceste operații luau între 450 și 3500 de euro de la pacienți, încasând și bani de la casa de Asigurări de Sănătate pe baza diagnosticelor false, operațiile de chirurgie plastică nefiind printre cele care sunt decontate de CNAS.

Potrivit site-ului sursazilei.ro, Anda Adam, Mihai Mitoșeru, Mădălina Secuianu, Răzvan Ciobanu, Mara Bănică și Ioana Tufar s-ar afla pe lista “clienților” medicilor esteticieni de la Spitalul de Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri din Capitală.

Cercetările vizează 16 medici din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reconstructivă şi Arsuri, o asistenţă medicală şi 9 pacienţi, informează Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Vineri au avut loc 23 de percheziţii în Bucureşti, inclusiv la Spitalul Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, informează Mediafax. Anchetatorii au percheziționat și locuința managerului spitalului, Vitalie Stan. Anchetatorii au găsit, în urma percheziţiilor făcute la mai multe cadre medicale de la Spitalul de Arşi, aproape 250.000 de euro şi 80.000 de lei (circa 18.000 de euro), bani despre care se bănuieşte că ar fi încasaţi de la pacienţii cărora le-ar fi făcut ilegal operaţii estetice.

Cele mai citite

Dolarul atinge, față de yen, maximul ultimilor 38 de ani

Dolarul a atins un nou maxim al ultimilor 38 de ani în raport cu yenul, investitorii speculând că autoritățile din Japonia ar putea interveni...

Slovacia se alătură inițiativei Cehiei pentru achiziția de obuze destinate Ucrainei

Preşedintele slovac Peter Pellegrini a anunţat miercuri în timpul unei vizite în Republica Cehă că iniţiativa gestionată de aceasta din urmă pentru achiziţia de...

ONU: Extinderea în Liban a războiului dus în prezent de Israel împotriva Hamas în Fâşia Gaza ar putea fi apocaliptică

Responsabilul ONU pentru situaţii umanitare de urgenţă, Martin Griffiths, a avertizat miercuri, la Geneva, că extinderea în Liban a războiului dus în prezent de...
Ultima oră
Pe aceeași temă