10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialUn cetățean român, rănit în incidentul armat care a avut loc într-o...

Un cetățean român, rănit în incidentul armat care a avut loc într-o gară din Munchen. MAE: Persoana este internată la un spital din oraș, fiind supusă unei operații la brațul stâng

UPDATE 23.12: Cetățeanul român rănit în incidentul armat din Munchen este internat la o unitate medicală din oraş şi este supus unei intervenţii chirurgicale la braţul stâng, anunţă Ministerul Afacerilor Externe, citat de Mediafax.

„Potrivit datelor obţinute din partea autorităţilor locale, în incident a fost rănit şi un cetăţean român. Acesta a fost internat la o unitate medicală din München, fiind supus unei intervenţii chirurgicale la braţul stâng. Consulatul General al României la München monitorizează cu prioritate situaţia şi păstrează în permanenţă legătura cu autorităţile şi cu reprezentanţii spitalului în care este internat cetăţeanul român rănit, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară", se arată într-un răspuns al Ministerului Afacerilor Externe, remis la solicitarea MEDIAFAX.


Un român se află printre cei trei răniți în incidentul armat care a avut loc, marți dimineață, într-o gară regională din apropiere de Munchen, informează publicația Die Welt, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, românul ar fi fost rănit accidental de atacator, la fel și un alt cetățean, din Germania. Cei doi au suferit răni la braț și picior, dar viețile lor nu sunt în pericol.

Pe de altă parte, AFP precizează că ar fi vorba de o româncă.

Cel de-a treia persoană rănită este o polițistă, care se zbate între viață și moarte, a declarat la televiziunea germană Marcus da Gloria Martins, purtătoare de cuvânt a poliției din Munchen.



 

Incidentul a avut loc pe peronul stației Unterföhring, într-o suburbie din nord-estul orașului Munchen, după ce poliția a fost alertată în legătură cu un incident petrecut într-un tren la intrarea în gară. Ulterior, un bărbat a deschis focul atunci când i s-au cerut actele de identitate. Individul a reușit să smulgă arma unui polițist, pe care a și folosit-o în atac, și a încercat să împingă un agent sub roțile unui tren care tocmai intra în stație.

Agresorul, un german de 37 de ani, a fost la rândul lui rănit și arestat de forțele de ordine. Autoritățile au exclus posibilitatea unui motiv „politic sau religios” al atacului. Agresorul nu era cunoscut de poliție decât pentru o condamnare în 2014 pentru deținerea unei mici cantități de marijuana.

Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Raed Arafat trimite o echipă de experți la Slănic Prahova în urma surpării de teren

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful DSU, a precizat joi că o echipă de experţi urmează să ajungă la Slănic Prahova pentru a evalua...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă