Turcia avertizează că decizia Germaniei de a nu-i mai vinde arme afectează lupta contra terorismului

de Mihai Diac , 12 septembrie 2017 - stire actualizata la ora 19:23, 12 septembrie 2017
Foto: Arhivă

Omer Celik, ministrul turc al Afacerilor Europene, a declarat, marţi, că decizia Germaniei de a suspenda exporturile de arme către Turcia afectează negativ eforturile antiteroriste ale regimului de la Ankara, iar acest lucru face Europa mai vulnerabilă, informează agenţia Reuters citată de Mediafax.

Sigmar Gabriel, ministrul german de Externe, a anunţat luni că Berlinul va suspenda exporturile majore de arme către Turcia în urma deteriorării situaţiei privind drepturile omului în această ţară, dar şi din cauza tensiunilor între cele două state NATO.

"Ministrul german de Externe trebuie să-şi formuleze serios declaraţiile. Acele arme sunt utilizate pentru a lupta împotriva PKK (organizaţia separatistă Partidul Muncitorilor din Kurdistan, n.red.) şi ISIA (Stat Islamic, n.red.)", a declarat Celik.

"Germania trebuie să lase chestiunile de securitate în afara discuţiilor politice", a susținut ministrul turc.

Comentarii

  • Trahanache

    14 septembrie 2017 22:51

    Turcia sa nu se mai vaiete! Toti membrii NATO i-au sarit in cap cand a decis sa cumpere rachete rusesti. Turcia a replicat ca e dreptul sau sa-si stabileasca strategia proprie de aparare. Acuma e dreptul germaniei sa vanda cui vrea!

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design