Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat că va finanţa Programul Alimentar Mondial al ONU

de Iulia Iancu , 08 iulie 2017 - stire actualizata la ora 19:51, 08 iulie 2017
Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat că va finanţa Programul Alimentar Mondial al ONU

Preşedintele american, Donald Trump, a promis că va finanţa cu aproximativ 560 milioane de euro programe umanitare, aproape 290 milioane euro dintre aceştia urmând a fi destinaţi alimentaţiei persoanelor ce suferă de foamete din Somalia, Sudanul de Sud, Nigeria şi Yemen, informează The Guardian, potrivit Mediafax.

”Întâmpinăm cea mai mare criză umanitară de la Al Doilea Război Mondial”, a afirmat republicanul şi fostul guvernator al statului american Carolina de Sud, nominalizat de Trump pentru a conduce cea mai mare organizaţie umanitară din lume ce luptă împotriva foametei.

Acesta mai afirmat că finanţarea suplimentară reprezintă o treime din ceea ce organizaţia estima că este necesar pentru a acoperi nevoile alimentare ale celor patru state africane, dar şi din alte zone.

”Estimăm că dacă nu vom primi finanţarea necesară, între 400.000 şi 600.0000 de copii vor putea muri în următoarele patru luni”, a spus Beasley.

Conform unui purtător de cuvânt al Programului Alimentar Mondial (PAM), Germania a promis recent suplimentarea cu 200 milioane de euro a ajutoarelor alimentare.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design