30.5 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSpecialLider al grupului Al-Shabab, afiliat reţelei teroriste Al-Qaida, ucis într-un raid în...

Lider al grupului Al-Shabab, afiliat reţelei teroriste Al-Qaida, ucis într-un raid în Somalia

Hassan Ali Dhoore, un lider al grupului islamist Al-Shabab, afiliat reţelei teroriste Al-Qaida, a fost ucis într-un raid aerian american efectuat în Somalia, anunţă oficiali americani citaţi de agenţia AP, informează Mediafax.

Hassan Ali Dhoore, un lider al grupului islamist Al-Shabab, afiliat reţelei teroriste Al-Qaida, a fost ucis într-un raid aerian american efectuat în Somalia, anunţă oficiali americani. O dronă militară americană a efectuat un raid aerian în provincia somaleză Jilib, situată în apropierea frontierei cu Kenya, a confirmat Pentagonul.

Hassan Ali Dhoore şi alţi doi terorişti au fost ţintele bombardamentului efectuat joi în Somalia, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Peter Cook. Departamentul american al Apărării a precizat că rezultatele raidului sunt încă analizate, dar oficiali americani au declarat, sub protecţia anonimatului, că Hassan Ali Dhoore a fost ucis.

Dhoore era suspectat de implicare în atacul terorist comis în decembrie 2014 la aeroportul din Mogadishu şi într-un atentat din martie 2015, la Hotelul Maka al-Mukarramah. Cele două atacuri teroriste s-au soldat cu zeci de morţi, inclusiv cetăţeni americani. Hassan Ali Dhoore era şi membru al reţelei teroriste Al-Qaida.

Cele mai citite

Afacere cu articole vestimentare: sfaturi și idei

Lumea modei este pe atât de dinamică pe cât este de versatilă în privința oportunităților de afaceri pentru antreprenorii ambițioși. De aceea, fie că...

Radu Mihaiu atacă în instanță rezultatul alegerilor locale de la sectorul 2

Radu Mihaiu a anunţat că va ataca în instanţă rezultatul alegerilor locale din Sectorul 2. Actualul primar al Sectorului 2 a precizat că a cerut...
Ultima oră
Pe aceeași temă