37.4 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăPoliticăRadu Mihaiu atacă în instanță rezultatul alegerilor locale de la sectorul 2

Radu Mihaiu atacă în instanță rezultatul alegerilor locale de la sectorul 2

Radu Mihaiu a anunţat că va ataca în instanţă rezultatul alegerilor locale din Sectorul 2.

Actualul primar al Sectorului 2 a precizat că a cerut renumărarea în mai multe secţii de votare, iar Biroul Electoral de sector şi cel municipal au dispus renumărarea a doar trei secţii, deşi s-au înregistrat diferenţe între numărul de oameni care au votat şi cel al voturilor din urne.

„Există o decizie într-o primă instanţă a Biroului Electoral Central de respingere a anulării alegerilor. Depunem o plângere prealabilă şi după ce ni se răspunde acestei plângeri prealabile, vom merge şi în instanţă pentru a ne căuta dreptatea acolo, că, din punctul nostru de vedere, Biroul Electoral atât de sector, cât şi Biroul Electoral Municipal şi Biroul Electoral Central ne-au nedreptăţit şi nu pe noi, ci pe alegători (…). Mandatul se preia pe 27 octombrie. Avem suficient timp să ne lămurim (…) Există secţii în care au fost mai multe voturi în urne decât votanţi pe listele de votare şi acest lucru nu s-a reflectat în procesele verbale. Deci, Biroul Electoral de Sector a muşamalizat practic faptul că în anumite secţii sunt voturi în plus pe datele pe care le are STS”, a spus Radu Mihaiu, joi, într-o conferinţă de presă.

De asemenea, Radu Mihaiu a afirmat ca „au fost modificate din pix” procese verbale cu rezultatele votului, fără să se facă renumărări. Nu în ultimul rând, el a estimat că nu se ştie ce s-a întâmplat cu votul a peste 500 de oameni.

„Vreau să vorbesc astăzi despre acea procedură de tranziţie despre care vorbea domnul contracandidat. Aş vrea, în primul rând, să spun că alegerile la Sectorul 2 nu s-au finalizat încă, aşa că nu poate fi vorba de o procedură de tranziţie. În al doilea rând, aş vrea să spun că înţeleg că domnul Hopincă are apucături feseniste, dar în Primăria Sectorului 2 lucrurile funcţionează altfel. Politica e politică şi administraţia este administraţie şi din punct de vedere administrativ procedura de tranziţie începe pe data de 27 octombrie, conform legii. Aşa spune legea, că procedura de tranziţie începe la preluarea mandatului, după depunerea jurământului”, a atras atenţia Radu Mihaiu.

El a subliniat că va apăra independenţa funcţionarilor publici.

„Pot să-i spun domnului Hopincă că, indiferent de toate neregulile şi fraudele care au fost făcute la aceste alegeri, nu vom face ceva care să fie în afara legii, respectiv oameni care n-au legătură cu primăria să vină şi să întrebe lumea, să scoată informaţii din primărie fără drept. Vreau să-i dau domnului Hopincă şi câteva sfaturi gratuite – să se oprească în a ameninţa funcţionarii publici cu tot felul de lucruri, că o să fie daţi afară, că o să li se întâmple chestii când o să vină dumnealui. Haideţi, în primul rând, să vedem dacă va veni şi după aceea, chiar dacă va veni, atunci aş vrea să înţeleagă că voi apăra independenţa funcţionarilor publici”, a adăugat Radu Mihaiu.

Radu Mihaiu recunoaște că a pierdut “alegerile pe muchie de cuțit” în Sectorul 2

Primarul în funcție al Sectorului 2, Radu Mihaiu, recunoaște că a pierdut “alegerile pe muchie de cuțit” în acest sector.
Mihaiu transmite pe internet un mesaj în acest sens, în seara de 18 iunie 2024. Anterior, Mihaiu insista că alegerile în Sectorul 2 au fost fraudate și că de aceea este necesară renumărarea voturilor la foarte multe secții.

“Alegerile pe muchie de cuțit vorbesc și despre o caracteristică profundă a democrației. O parte semnificativă dintre noi vrem ceva, o alta parte văd lucrurile complet diferit.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă