Elveţia: Solicitanţii de azil vor preda autorităţilor bunurile ce depăşesc 1000 de franci

de Roxana Petre , 15 ianuarie 2016 - stire actualizata la ora 22:48, 15 ianuarie 2016
Elveţia: Solicitanţii de azil vor preda autorităţilor bunurile ce depăşesc 1000 de franci

Autoritatea elveţiană responsabilă de refugiaţi, Secretariatul de Stat pentru Imigraţie (SEM), a dezvăluit o măsură care prevede ca solicitanţii de azil care ajung în Elveţia să predea statului toate sumele sau bunurile în valoare de peste 1.000 de franci elveţieni (910 euro), potrivit cotidianului Le Parisien, citat de Mediafax.

Practic, orice imigrant extracomunitar care solicită azil în Elveţia va fi verificat de autorităţi, iar sumele sau bunurile care vor depăşi valoarea de 1.000 de franci (910 euro) vor fi confiscate pentru acoperirea costurilor de asistenţă socială.

Citeşte şi: Autocar cu refugiaţi, la biroul Angelei Merkel

"Dacă o persoană aflată în această situaţie va părăsi Elveţia într-un interval de şapte luni, această persoană va putea recupera banii confiscaţi. În caz contrar, aceştia vor fi păstraţi de autorităţi pentru acoperirea cheltuielilor", a explicat un purtător de cuvânt al SEM.

Danemarca analizează introducerea unor măsuri similare. Guvernul de dreapta de la Copenhaga a anunţat, marţi, un acord cu principalul partid al opoziţiei în favoarea proiectului de lege controversat privind confiscarea bunurilor personale de valoare găsite asupra imigranţilor.

Citeşte şi: Reuniune de urgenţă a ONU pentru salvarea refugiaţilor din Siria

Parlamentul Danemarcei va dezbate un proiect de lege ce prevede confiscarea bijuteriilor şi sumelor în numerar găsite asupra imigranţilor extracomunitari care ajung pe teritoriul danez, oficiali danezi argumentând că este normal ca refugiaţii să contribuie la buget dacă au posibilitatea.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design