Donald Trump a anulat acordul cu Havana: Acum că sunt președinte, America va denunța crimele regimul Castro

de Iulia Iancu , 16 iunie 2017 - stire actualizata la ora 23:21, 16 iunie 2017
Donald Trump a anulat acordul cu Havana: Acum că sunt președinte, America va denunța crimele regimul Castro

Preşedintele american Donald Trump a anunțat, vineri, anularea cu efect imediat a acordului încheiat între Washington și Havana la sfârșitul lui 2014, denunțând de la Miami caracterul "brutal" al regimul castrist, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Donald Trump a denunțat în discursul său acordul încheiat de predecesorul său Barack Obama care "nu îi ajută pe cubanezi și îmbogățește regimul".

"Cu efect imediat, anulez acordul complet inechitabil semnat cu Cuba de ultima administrație. Acum că sunt președinte, America va denunța crimele regimul Castro", a declarat el, promițând un "acord mai bun" pentru cubanezi și Statele Unite. "Știm ce se întâmplă și ne amintim ce s-a întâmplat", a adăugat el.

Liderul de la Casa Albă a cerut eliberarea tuturor deținuților politici din insula comunistă. "Nu vom ridica sancțiunile impuse regimului cubanez înainte ca toți deținuții politici să fie puși în libertate", a adăugat președintele Statelor Unite.

Comentarii

  • Nu este anulare, este doar o modificare

    17 iunie 2017 7:00

    Este vorba doar de citeva modificari pe la marginea acordului, nu de o anulare. Sub presiunea mediului de afaceri american multe din prevederile din acordul incheiat de presedintele Obama cu Cuba ramin neschimbate. Asa zisa 'anulare' este doar o pozitionare dorita si imprimata de presedintele Trump in fata alegatorilor sai.Inclusiv posibilitatea ca americanii sa calatoreasca in Cuba ramine valabila. Inclusiv ambasada americana de la Havana ramine deschisa nu va fi numit ambasador, dar ambasada ramine in functiune. Inclusiv cursele de avion intre cele doua tari continua. Si asa mai departe.

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design