27.7 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialCanicula face din ce în ce mai multe victime în Pakistan. Cel...

Canicula face din ce în ce mai multe victime în Pakistan. Cel puţin 700 de oameni au murit

UPDATE: Numărul persoanelor decedate din cauza valului de căldură care afectează provincia Sindh, situată în sudul Pakistanului, a ajuns marţi la 700, anunţă autorităţile, conform Mediafax.

————–

Numărul persoanelor care au murit din cauza valului de căldură care afectează provincia Sindh din sudul Pakistanului a ajuns, marţi, la 500, au anunţat oficialii, în timp ce alte câteva mii sunt internate în spitale, informează Mediafax.

Peste 450 de persoane au murit doar în Karachi de la începutul Ramadanului, vineri, a declarat ministrul Sănătăţii din provincie, Jam Mehtab Dahar.

Citește și: Canicula face ravagii în Pakistan. Peste 140 de oameni au murit

Temperaturile se situează în jurul valorii de 45 de grade Celsius de trei zile, a declarat Ghulam Rasool, directorul general al Departamentului pakistanez de meteorologie.

Bilanţul morţilor ar putea creşte întrucât 4.000 de persoane au fost tratate în spitale din cauza insolaţiei sau epuizării, a declarat Ijaz Afzal, director în Ministerul Sănătăţii din provincie. Aproape toate decesele s-au produs din cauza insolaţiei şi epuizării, a declarat medicul Seemin Jamali.

Medicii militari şi din cadrul agenţiilor civile au instalat zeci de corturi medicale temporare pentru a trata persoanele afectate de deshidratare şi insolaţie, a declarat armata.

Aproximativ 20 de persoane au murit în alte zone din Sindh, a declarat Meraj Ahmed, angajat al Fundaţiei Edhi, cea mai mare organizaţie umanitară din Pakistan. Canicula a provocat aproximativ 20 de morţi în sudul provinciei Punjab, din centrul ţării, a declarat medicul Naseer Ahmed de la serviciul naţional de urgenţă. În oraşul estic Lahore, cel puţin 2.000 de copii au fost trataţi în spital de diaree, a declarat medicul Shakoor Bangash.

Aproximativ 2.500 de persoane au murit în aprilie şi mai din cauza caniculei în statele Andhra Pradesh şi Telagana din India, vecinul din est al Pakistanului.

 

Cele mai citite

Aavancronica meciului decisiv Slovacia – România de la EURO 2024. Care sunt scenariile

Naționala României joacă miercuri partida decisivă în compania selecționatei Slovaciei pentru calificarea în optimile de finală ale Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024,...

Julian Assange, liber, după un acord cu justiția americană

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a pledat miercuri culpabil de încălcarea Legii americane privind spionajul în faţa unui tribunal din Insulele Mariane de Nord, un...

Șefii apărării din Rusia și din SUA au stabilit primele dialoguri

Șefii apărării din SUA și Rusia, Lloyd Austin și Andrei Belousov, au vorbit ieri la telefon, într-un dialog neobișnuit între cele două mari puteri...
Ultima oră
Pe aceeași temă