Fostul preşedinte Jimmy Carter, vindecat de cancer

de Carla Popa , 07 martie 2016 - stire actualizata la ora 19:25, 07 martie 2016
Fostul preşedinte Jimmy Carter, vindecat de cancer

Fostul preşedinte american Jimmy Carter, în vârstă de 91 de ani, a anunţat că tratamentul urmat împotriva cancerului a dat rezultate şi nu trebuie continuat, informează AFP luni, potrivit Agerpres. Cel de-al 39-lea preşedinte al SUA a dezvăluit, în luna august a anului trecut, la o emoţionantă conferinţă de presă, că medicii îi descoperiseră patru mici melanoame pe creier şi că trebuia să radioterapie. 

Tratamentul "a funcţionat foarte bine", a declarat el duminică, la biserica baptistă Maranatha din Plains (Georgia, sud), oraşul său natal. "După ultimul RMN, medicii au decis că nu mai am nevoie de tratament, aşa încât îl termin", a mai spus, zâmbitor, în aplauzele asistenţei. 

Jimmy Carter, care a fost şeful Administraţiei SUA între 1977 şi 1981, este unul din cei patru foşti preşedinţi americani în viaţă, alături de Bill Clinton, George Bush tatăl şi fiul acestuia, George W.Bush. După severa înfrângere în faţa republicanului Ronald Reagan în 1981, democratul Jimmy Carter a militat pentru pace, efectuând o serie de misiuni umanitare şi de mediere, din Cuba în Coreea de Nord şi Etiopia. În anul 2002, a primit Premiul Nobel pentru Pace.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design